Véletlenül töröltél egy képet az iPhone-odról? Örülj neki, úgy is túl sok fölösleges fotó foglalja az értékes tárhelyet, de ha mégis fontos volt, és szeretnéd visszakapni, arra is van megoldás. Az óra viszont ketyeg, ezért jó lesz gyorsan cselekedned.

Kevesen tudják, hogy a törölt képek iOS 8-ban ugyanúgy egy lomtárba kerülnek, mint Windowsban a dokumentumok, csak ezt itt Recently deleted mappának hívják. Ide kell tehát eljutnod, hogy visszaszerezd a törölt képeidet.

Ehhez először is a Camera Rollban kattints az Albumok ikonra a jobb alsó sarokban, majd a bal felsőben ismét az Albumokra. Itt megtalálod kategorizálva a fényképalbumaidat, köztük a Recently deleted mappát is.

A mappában megtalálod az összes képedet, amelyeket az elmúlt harminc napban töröltél, a visszaállításukhoz pedig nem kell mást tenned, mint hogy rákattintsz a képre, aztán a jobb alsó sarokban található Recover (visszaállítás) paranccsal visszaküldöd a fotót a Camera Roll albumba. Ha több képet szeretnél visszaállítani egyszerre, akkor először kattints a Select (kiválasztás) opcióra a jobb felső sarokban, és jelöld ki a visszaállítani kívánt képeket.

Ha nem visszaállítani, hanem épp ellenkezőleg, véglegesen törölni szeretnéd a fotókat a Recently deleted mappából, akkor ezt értelemszerűen a Delete (törlés) paranccsal teheted meg, de vigyázz, mert az innen törölt képeket később már sehogyan sem fogod tudni visszahozni.

(Forrás: Mashable)

És ezt olvastad már?
Csak kiderült, hogy a legújabb iPhone-okból eltűnt az egyik alapfunkció