Ha azt hitted, hogy már megtiltottad, akkor nagyot tévedtél.

Ne aggódj, nem csak te, hanem mindenki más is, aki azt gondolta, hogy a helyadatok letiltásával megszabadult a Google mindent látó szemétől. Az Associated Press ugyanis kiderítette, hogy a helyadatok letiltása csupán abban akadályozza meg a Google-t, hogy az idővonalon megjelenítse, mikor merre jártál, ettől függetlenül viszont nagyon is nyomon tudnak követni például a Google Térkép, a Chrome böngésző, de még az időjárás alkalmazás segítségével is.

Ha ezek után úgy döntenél, hogy tényleg nem szeretnél több információt adni a Google-nek arról, hogy mikor merre jártál, akkor a következőket kell tenned:

Kattints erre a linkre, aztán a jobb felső sarokban a három pöttyre, a Tevékenységvezérlőkre, majd az Internetes és alkalmazástevékenységek kikapcsolására.

Tegyük hozzá, hogy az Internetes és alkalmazástevékenységek nyomon követése alapvetően még nem ördögtől való dolog, hiszen a Google ezzel is finomítja a felhasználói élményt. Vagyis nem egy olyan dologról van szó, amit minden esetben érdemes kikapcsolva tartani, de a Google is hibát követett el, amikor erről nem adtak elég közérthető tájékoztatást a felhasználóknak.

(Nyitókép: Getty)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Felvételen, ahogy egy galaxis elszívja egy másik galaxis anyagát

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés