Az érintőképernyős telefon átka, hogy elkerülhetetlenül megfogjuk piszkos kézzel is, viszont egy közönséges zsebkendő vagy ruhadarab kevés hozzá, hogy a kijelzőt tisztességesen megtisztítsuk. Ezért most mutatunk két hatásos módszert.

Mikroszálas törlőkendő

Ne nagyon foglalkozz vele, hogy mit ajánl a gyártó, a boltban két-háromszáz forintért kapható mikorszálas kendő tökéletes a kijelző tisztítására.

  • Mielőtt elkezded, kapcsold ki a telefont. Ezzel egyrészt biztosítod, hogy a tisztítás közben nem hívod fel véletlenül az exedet, másrészt a kikapcsolt kijelzőn jobban látszanak a foltok.
  • Tisztítás közben apró, körkörös mozdulatokkal haladj a kijelzőn, hogy biztosan az összes koszt eltüntesd.
  • Ha nagy a baj, és a mikroszálas törlő már nem képes eltüntetni a foltokat, akkor használhatsz benedvesített pamut anyagot is (pl. a ruhádat), de ezzel legyél nagyon óvatos, mert a víz károsíthatja a kijelzőt. Ilyenkor a legjobb, ha desztillált vizet használsz.
  • Ha végeztél a nedves ruhával, menj végig még egyszer a kijelzőn a mikroszálas törlővel is.
  • A mikroszálas törlőkendőt mindig meleg, szappanos vízben mosd ki. A kendőt ne használd újra addig, amíg teljesen meg nem szárad.

Alkoholos kézfertőtlenítő gél

Valamivel drágább megoldás az alkoholos kézfertőtlenítő, amit nagyjából 500 forintért tudsz beszerezni.

  • Fogj egy papír törlőkendőt, és nyomj rá egy kis fertőtlenítő gélt, majd akkurátusan törölgesd le vele a kijelzőt.
  • Ha szükséges, a végén mikroszálas törlőkendővel is végigmehetsz rajta, bár a fertőtlenítő gélnek elvileg minden piszkot el kell tüntetnie elsőre is.

(Forrás: Wikihow)

És ezt olvastad már?
Itt ellenőrizheted, hogy érintett vagy-e az OpenSubtitles több millió felhasználóját érintő adatszivárogtatásban