Rettenetesnek látja az emberiség végóráit a mesterséges intelligencia.

A világ vezető mérnökképző egyetemének számító Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói az 1972-ben megjelent The Limits to Growth (A növekedés határai) című tanulmányukban arra jutottak, hogy 2040-re összeomolhat az emberi civilizáció. Az akkori adatokat nemrég ismét elővették és összevetették a jelenlegiekkel, és az látszik, hogy az 50 évvel ezelőtti jóslat nagyon is közel áll a valósághoz. Ugyanakkor azt hangsúlyozták, hogy az emberi civilizáció összeomlása nem azt jelenti, hogy az emberiség kipusztul, hanem azt, hogy leáll a gazdasági és ipari fejlődés (növekedése), aminek következtében csökken az élelmiszer-termelés, és ez az életszínvonal romlásához vezethet.

Nos, a mesterséges intelligencia nem éppen így látja a helyzetet, legalábbis az általuk beírt kulcsszavakból képeket kreáló MidJourney ennél sokkal apokaliptikusabban képzelte el az emberiség végóráit, amikor arra kérték, hogy képzelje, milyennek lesznek a földi élet utolsó szelfijei:

@robotoverloards Asking an Ai to show the last Selfie ever taken Part: 4 #creepy#scary#ai#midjourney#dalle2 #fyp#foryoupage ♬ A Burning Memory - Reece Moseley

Kifejezetten rettenetesnek látja az emberiség végóráit a mesterséges intelligencia, de ehhez azért hozzáfűznénk, hogy azokból az információhalmazokból dolgozhat, amit mi engedünk látni neki.

(Nyitókép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

A mesterséges intelligencia szerint ilyenek lennének a Naprendszerünk bolygói, ha ételek lennének

A képen látható szendvics az ehető Jupiter, és – spoiler következik –  a Föld kajásított változatát pedig a kifejezetten édesszájúaknak ajánljuk.

A mesterséges intelligencia szerint így néz ki a halál

Spoiler: nincs a kezében kasza, se csuklya a fején.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

El kellett titkolni, hogy a szovjet géptípus konstrukciós hibája miatt zuhanhatott le a Malév Il–18-asa Párizsnál

Megfejtették a bálnák kísérteties énekének titkát

További cikkeink a témában