A Microsoft megőrült, vagy egyszerre tényleg ők lettek a világ legjobb fej cége?
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Microsoft megőrült, vagy tényleg egyszerre csak ők lettek a világ legjobb fej cége, de a helyzet a következő: nyáron, amikor a Windows 10 megjelenik, bárki ingyen frissítheti a meglévő Windowsát az új operációs rendszerre.

És most jön a lényeg:

azok is, akik illegális Windowst használnak.

És igen, ők is ingyen. El sem tudjuk hinni, hogy ez ugyanaz a cég, amely alig másfél éve még azzal haragította magára a világ összes játékosát, hogy az új Xboxot kötelezően netre köttették volna, nehogy hamis játékokkal játsszál.

Már az is furcsa volt, amikor januárban kiderült, hogy a 10-re nem csak a legutóbbi verzióról, de Windows 7-ről, sőt, Windows Phone-ról is lehet majd frissíteni, hiszen a Microsoft eddig nem volt túl nagyvonalú, ha a Windows frissíthetőségéről volt szó.

A cég a The Verge kérdésére ezt válaszolta:

Szerinted?

"Hisszük, hogy a felhasználók idővel felismerik majd..." – said no Microsoft alkalmazott ever, de most mégis elhangzott, és innen már szerintük egyértelműen csak az ingyen sör felé vezethet az út. Szerinted megőrültek, vagy tényleg ennyire jó fej a Microsoft?

UPDATE: A Microsoft idő közben megerősítette, hogy a nem eredeti Windows-példányok is frissíthetők lesznek legálisan, hivatalos forrásból a Windows 10-re, igaz, ezeket a frissítés után sem fogják elismerni eredetinek, így támogatást sem kapnak. Makes sense.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.