Sokáig úgy tűnt, hogy az iPhone 12 legnagyobb érdekessége a dizájnváltás (avagy dizájn-visszaváltás) lehet, ám most egy megbízható forrásból számtalan új információ kiderült az ősszel érkező új telefonról.

A megbízható forrás nem más, mint Max Weinbach, címeres kiszivárogtató, aki szerint az Apple idén ősszel nem kevesebb, mint négy különböző iPhone-modellt fog bemutatni: a sima iPhone 5,4 valamint 6,1 colos, míg az iPhone 12 Pro 6,1 valamint 6,7 colos képátlójú kijelzőt kap.

A Pro esetében komoly újdonság a 120 Hz-es képfrissítésű kijelző, amihez hasonlót a Samsung Galaxy S20-nál is láthattunk. A Samsung telefonjánál leírtuk, hogy a magasabb képfrissítés valóban sokkal jobb képminőséget biztosít nem csak videóknál és játékoknál, de akár a scrollozásnál is, cserébe viszont az akksival nem bánik a legkíméletesebben. A hírek szerint ezt a problémát az Apple kétféleképpen igyekszik kezelni, egyrészt, a kijelző dinamikus képfrissítést kap, vagyis automatikusan fog váltani 60 és 120 Hz-es frissítési ráta között, másrészt pedig az iPhone 12 Pro minden eddiginél nagyobb, 4400 mAh-os akksival érkezik.

A hírek szerint sokat fejlődik a telefon hátlapi kamerája is, aminek a telefotó lencséje 3x-os optikai nagyításra lesz képes, emellett biztosan láthatunk fejlődést az autofókusz, a témafelismerés és a lassított felvételek terén is. Ahogy arról korábban már lehetett hallani, az új iPhone is megkaphatja az iPadben már látott Lidar szenzort, ami hajszálpontosan képes feltérképezni a környezetet három dimenzióban, így várhatóan a portréfotókban is minőségi javulást láthatunk majd.

Weinbach emellett még beszél a Face ID-ről, ami nagyobb szögben lesz képes érzékelni az arcunkat, maga a szenzorsziget viszont kisebb lesz. A telefonban emellett már valószínűleg megjelenik a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó is, habár Weinbach szerint arról suttognak, hogy a Touch ID egyelőre csak a 6,7 colos modellben lesz elérhető. Ahogy az várható, az új iPhone már támogatni fogja az 5G-t is, bár a hírek ezzel kapcsolatban is arról szólnak, hogy csak a Pro modellekben lesz megtalálható, a sima iPhone 12-ben nem.

(Tom's Guide)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés