Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Alig néhány óra, és bemutatják az iPhone 6s-t, mi pedig címszavakban összeszedtünk neked mindent, amit pletyka szinten, vagy annál azért kicsit biztosabban tudunk, hogy ne nézz bután az esti bemutatón.

Nyomásérzékeny kijelző, azaz "Force Touch"

A Huawei már múlt héten bemutatta a saját verzióját, tehát ha érdekel, hogy ez nagyjából mire jó, akkor arra érdemes kutakodni. Az Apple-t ismerve az iPhone-ban található verzió annyiban lesz más, hogy azonnal egy rakat alkalmazást is készítenek hozzá, így a felhasználókban egy pillanatig sem fog felmerülni, hogy "ezt most meg minek".

Erősebb, vastagabb dizájn

Vagyis az iPhone 6s nem fog már úgy hajladozni a zsebedben, mint fűzfa a tavaszi szélben, viszont a már említett Force Touch miatt két milliméterrel vastagabb lesz, mint az elődje.

Három telefon: iPhone 6s, 6s Plus és 6c

A 6s Plus szokás szerint nagyobb kijelzővel érkezik, az egy generációt kihagyó 6c-ről viszont egyelőre keveset tudunk - a legvalószínűbb, hogy nem is létezik, de ha mégis, akkor az Apple valószínűleg azoknak igyekszik majd a kedvére tenni vele, akiknek hiányzik az iPhone 4, tehát kisebb méret, kisebb kijelző, kisebb ár.

Pengébb kamera

Az Apple is észrevette, hogy a versenytársak úgy húztak el mellettük kamera fronton, mint Räikkonen mellett a mezőny az Olasz Nagydíjon, ezért hosszú idő után a 8 megapixeles kamerát egy 12 megapixelesre cserélik, ami feltehetőleg felveszi majd a versenyt a mostani élbollyal.

Két új szín: rózsaszín arany és pink

Apple Watchból van rózsaszín arany (vagyis rose gold), így nem kizárt, hogy a telefonra is átviszi az Apple ezt a színt, a pink esetében viszont erősen reménykedünk, hogy csak egy elszabadult rossz viccel van dolgunk.

Erősebb hardver

Ha minden igaz, az iPhone 6s már az új, A9-es chippel érkezik, ami minden szempontból hatékonyabb/takarékosabb/processzorabb lesz mint az elődje, és ráadásul egy helyett rögtön két gigabájt RAM-ot dobnak be mellé. Ja, és azt a viccet amúgy hallottad már, hogy a procit a Samsung gyártja? Akkor reméljük nem nevettél rajta túl hangosan, mert ez nem vicc, mint ahogy az sem, hogy az új telóban egy olyan LTE-chip lesz, ami akár 300 Mbps sebességre is képes. Irigyeljük azokat, akik olyan országban élnek, hogy ez számít nekik.

Új operációs rendszer

Sok izgalomra nem kell számítani az iOS 9-től, inkább az optimalizáción lesz a hangsúly: értelmesebb Siri, okosabb (tömegközlekedési információkkal kiegészített) Maps, és minden bizonnyal gyorsabb működés és jobb üzemidő, amit várhatunk.

(A nyitóképen egy francia ügyvéd, Pierre Joxe nyomkodja a telefonját via AFP)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.