Szóval ez történik akkor, amikor a tehetség előrehaladott elmebajjal párosul: egy ügyes hekkernek sikerült Windows XP-t telepítenie az iPhone 7-re, amivel nagyjából akkora tettet hajtott végre, mint a Titanic kapitánya azzal, hogy sikerült jéghegynek vezetnie a hajót.

Félreértés ne essék: a Windows XP volt minden Windows-ok legjobbika, de hát a maga idejében a pattintott kő is egy innovatív, kifinomult eszköznek számított. Az iPhone 7-tel párosítva viszont a Microsoft operációs rendszere nagyjából olyan, mintha Trabant-motort szerelnénk egy Ferrariba.

És az eredmény is pontosan olyan, vagyis borzalmasan, kínkeservesen lassú, amit csak tetéz, hogy az XP-nek nincs mobilos változata, vagyis itt aztán nincsen tapicskolás, apa, mindent a miniatűr méretű kurzorral kell csinálni.

Ha valamilyen okból mégis követnéd Hacking Julest a számítástechnika poklába, mert mondjuk utálod magad, de elfogytak otthon a borotvapengék, akkor egy Xcode nevű emulátort kell telepítened a telefonodra, a teendőket pedig itt találod.

És ezt olvastad már?
Megnéztük a budapesti napelemes versenyhajót