Unalmas ezt mondani, de mégis igaz: az iPhone a fotózásra is rányomta a pecsétjét. A telefonod mindig ott van veled, a hardver is kemény lett és a szoftverek is tudják azokat a funkciókat, amik elegendőek ahhoz, hogy gyorsan és jó minőségben kapd el a pillanatot.

Instagram

Az Instagram sikersztori a javából, ugyanis pár héttel ezelőtt vásárolta fel a Facebook 1 milliárd dollárért. Az app mechanizmusa egyszerű: elindítod, csinálsz vele egy képet, raksz rá egy effektet a megadottak közül és feltöltöd. A filterek persze nem akármilyenek, hanem pontosan azokat a hatásokat hozzák, amiket az egyes régi filmes gépek tudtak produkálni. Az Instagramnak az a varázsa, hogy nincs weboldala, ahol a képek megnézhetők vagy feltölthetők lennének, csak és kizárólag mobilon működik, pár hete elérhető az Androidos készülékekre is. Sikerét az is bizonyítja, hogy Instagramos fotókból már itthon is rendeztek több kiállítást és pályázatot, illetve van magyar Instagramos közösség is.

Photosynth

A panorámafotózás csodálatos művészetét sajátíthatod el ezzel a programmal, amellett, hogy végre nem fog lemaradni semmi a fotóról. A Microsoft fejlesztette applikáció egymás után fűzi a képeket, neked csak meg kell állnod egy ponton és körbeforgatni a telefont, a többit magától elvégzi az alkalmazás. Akár 360 fokos képeket is készíthetsz vele sőt, akár teljesen körbefotózhatod vele a környezetet, ami elég fura, de ismerős hatást kelt: bármikor körbe tudunk nézni egy múzeumban vagy egy téren. Az elkészült fotókat meg tudod nézni a photosynth.net oldalon is, ahol a többi felhasználó képei között is barangolhatsz.

Snapseed

Ha a beépített kamera appot használod, akkor jól jöhet a Snapseed, amivel az effekteken túl minden olyan képtulajdonság állítható, ami egy jobb PC programban is benne van: kontraszt, szaturáció, világosság, fehéregyensúly, élesség és így tovább. A frankó benne az, hogy külön is kezelhetjük a fotó egyes részeit, például a hátteret változtatva az előtérben lévő alakok érintetlenül maradnak. A felhasználása elég egyszerű, betöltöd a képet a telefonról, majd választasz a lehetőségek közül. Természetesen nem maradnak el a régi filmes gépek hatásait keltő filterek sem. A képet elmentheted a végén, de meg is oszthatod rögtön az ismerősökkel.

Még több applikáció a Player tech rovatában!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre
Hirdetés