Az iPhone SE pengébb lett, mint vártuk, viszont a dizájn és a név okozott kisebb meglepetést

Azzal nem vádolhatjuk az Apple-t, hogy nem tudnak váratlant húzni, hiszen az új iPhone bemutatójának pont úgy ültünk neki, ahogy általában az összes mobil bemutatónak szoktunk, vagyis hogy másfél óra alatt végighallgatjuk, amit már amúgy is tudtunk előre. Ehhez képest a négycolos kijelzővel érkező iPhone SE rögtön több meglepetést is tudott okozni.

Az első rögtön a név, amiről mindenki biztosra vette, hogy iPhone 5 SE lesz, de az Apple spórolt a számokkal, és simán SE-re keresztelte a telefont. Dupla csavar: a telefon megjelenésre viszont pont ugyanúgy néz ki, mint a mai napig nagyon népszerű ötös iPhone, vagyis nem egy lekicsinyített iPhone 6s-t kaptunk.

És ezzel még nem értek véget a meglepetések, ugyanis nagyából mindenki ara számított, hogy az új teló a 6s procijával, de azért némileg visszafogottabb specifikációval érkezik, ehhez képest viszont az SE egy az egyben a 6s kicsinyített verziója lett: A9 proci, 12 megapixeles kamera, live photos funkció, 4K-videó felvételi mód, Touch ID ujjlenyomat-érzékelő és NFC, ami lehetővé teszi, hogy a telefonnal fizetni is lehessen. Az egyetlen nagy kimaradó a nyomásérzékeny 3D Touch kijelző, de ez valószínűleg annyira azért nem érinti fájdalmasan a felhasználókat, akik alig várták, hogy végre egy normális teljesítményű 4 colos iPhone-t nyomkodhassanak a mára eléggé elavult 5/5s helyett.

Az új telefon az USA-ban 400/500 dolláros áron fog érkezni attól függően, hogy a 16 vagy a 64 GB tárhellyel felszerelt modellt vesszük, ami 150 dollárral olcsóbb, mint a legolcsóbb iPhone 6s.

Az Apple emellett bemutatta az ősszel bemutatott iPad Pro kisebb, 9,7 colos kijelzővel felszerelt változatát is. A nagy testvérhez hasonlóan természetesen ez is megkapta az olyan "iPad Pro-exkluzív" fícsöröket, mint a felcsatolható billentyűzet, és az Apple Pencil, sőt, kicsit tovább is fejlődött a 12,9 colos tablethez képest: a 8 megapixeles kamera helyett ebben már egy 12 megapixeles hátlapi kamerát találunk, amivel 4K felbontású videókat is rögzíthetünk, valamint jobb minőségű True Tone kijelzőt kapott. Az új iPad ára 599 dollártól indul (32 GB-os változat), a legdrágább, 256 GB tárhellyel szerelt változatért pedig 899 dollárt kell fizetni (vagyis kétszáz dollárral olcsóbb, mint a 12,9-es iPad Pro).

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában