Az Apple három új készülékkel örvendeztette meg az emberiséget, az idei bemutató pedig egy szempontból tényleg forradalmi volt.

Mégpedig azért, mert az Apple most először úgy döntött, hogy nem zárja ki a külvilágot a bemutatóról, így az új iPhone-ok keynote-ját a Youtube-on is lehetett követni. Eddig ugyebár az iPhone-bemutatókat csak azok láthatták élőben, akik iOS-es vagy Mac készülékkel rendelkeznek, idén viszont akár androidos telefonról is nézhetted, hogy mit virít az Apple.

Az már más kérdés, hogy az iPhone 11 bemutatója miatt vélhetőleg nem sok androidos fog megtérni, hiszen az Apple szokásához híven megint "szökőévet" tartott, vagyis az új telefon túl sok forradalmi újdonságot nem tartogat a tavalyi, valamint a tavalyelőtti modellekhez képest. A kötelező körök természetesen azért megvoltak, azaz

 • erősebb proci,
 • jobb kamera,
 • hosszabb üzemidő,

de összességében mégis nagyítóval kéne keresni a különbségeket a tavalyi és az idei iPhone-modellek között.

Kéne, ha az Apple egy merész húzással nem dizájnolta volna át az iPhone 11-et, ami a várakozásoknak megfelelően négyzetes hátlapi kameraelrendezést kapott. Az iPhone 11 valamint a két méretben érkező 11 Pro között ránézésre nagyjából annyi a különbség, hogy az előbbin kettő, míg az utóbbin három hátlapi kamera virít, de azért kisebb-nagyobb eltérések ezen kívül is akadnak.

iPhone 11

Az iPhone Xr-t váltó "sima" iPhone 11-et már az új, A13 Bionic proci hajtja, ami az Apple szerint messze a leggyorsabb telefonná teszi az új készüléket. Az összehasonlításból a Samsung Galaxy Note 10-et és a Snapdragon 855+ procis androidos telefonokat mondjuk nagyvonalúan kihagyták, de néhány héten belül a Youtube úgyis tele lesz olyan videókkal, ahol az új iPhone-t hasonlítják össze a különböző készülékekkel. Az viszont biztos, hogy a bemutatón beharangozott Pascal's Wager című iPhone-exkluzív játék tényleg fene jól néz ki egy mobilos gémhez képest.

A készülék 6,1 colos kijelzővel érkezik, vagyis méretben továbbra is a két másik modell közé ékelődik be, üzemidőben pedig állítólag egy órával bír többet, mint az Xr. A hátlapon két 12 megapixeles kamerát találunk, egy nagy látószögű és egy ultra nagy látószögű lencsével, amelyek közül az első 2x-es optikai zoomra képes. Szoftveresen a legnagyobb változás, hogy az iPhone-ban is megjelent a Night Mode, amivel szinte tök sötétben is egészen fantasztikus minőségű fotókat készíthetünk.

iPhone 11 Pro

Az iPhone 11 Pro és 11 Pro Max 5,8 colos valamint 6,5 colos kijelzővel érkeznek, amit az Apple Super Retina XDR-nek nevezett el, és támogatja a Dolby Vision valamint a HDR 10 szabványokat is. Ezeknek a telefonoknak a hátlapján egy 12 megapixeles telefotó lencsét is találunk, és a bemutató alapján fene jó képeket készít. Az Apple egy új funkciót is rakott a kamera appba, mégpedig a Deep Fusiont, ami a gépi tanulás segítségével kilenc képből hoz létre egy tűéles fotót.

Az új készülékek üzemideje sokat javult az elődjeikhez képest, az Apple szerint a 11 Pro négy, míg a 11 Pro Max öt órával bír többet, mint a tavalyi iPhone Xs. Emellett gyorsabb lett a gyorstöltés is, immár 18 wattal tölthetjük a telefonokat, igaz, ebben a tekintetben az Apple telefonjai még mindig jókora lemaradásban vannak más csúcskészülékekhez képest.

Az új iPhone-ok szeptember 13-tól előrendelhetők és szeptember 20-án kerülnek boltokba. Az alap iPhone 11 ára 290 ezer forinttól indul, míg az iPhone 11 Pro 400 ezer, az iPhone 11 Pro Max pedig 440 ezer forintba kerül 64 GB tárhellyel, de ha 512 GB tárhelyet szeretnénk, akkor a nagyobbik iPhone ára egészen 578 ezer forintig is felszaladhat. Ebből a régi iPhone beszámításával elvileg négyszáz dollár lecsíphető, de nem tudjuk, hogy ez a lehetőség a magyar vásárlók számára is nyitva áll-e.

Az Apple az iPhone-ok mellett más termékeket is bemutatott a keddi keynote-on, ezek a következők:

Új Apple Watch (Series 5)

 • Kapott egy Always On kijelzőt, így már nem kell emelgetnünk a karunkat, hogy lássuk, hogy mi van
 • Került bele iránytű
 • Nemzetközi vészhívásokat is lehet már vele kezdeményezni
 • Lesz egy titánból készült változat is
 • Az ára pedig 155 ezer forint (a mobilhálózattal ellátott verzió ennél száz dollárral drágább, de mivel ez e-SIM-mel működik, így valószínűtlen, hogy Magyarországon lehet majd kapni)

10,2 colos kijelzős iPad

 • Az új iPad az Apple 9,7 colos táblagépét küldi nyugdíjba
 • Kompatibilis a felcsatolható billentyűzettel és az Apple Pencillel is
 • A10X Bionic proci hajtja
 • Az ára pedig 135 és 225 ezer forint között mozog

Végül, de nem utolsó sorban az Apple bejelentette, hogy a Netflix-gyilkos streamingszolgáltatásuk, az Apple TV Plus november elsején rajtol el, az előfizetési díja pedig egyhetes próbaidőszak után 1890 forint lesz havonta.

És ezt olvastad már?
Így néz ki egy Boeing 747-es felszeletelve