Nem akarunk vészmadarak lenni, de a legutóbbi ilyen akciója azzal végződött, hogy beperelték, mert lepedofilozta a mentőcsapat vezetőjét.

Ennek tükrében mindenki (különösen a Tesla részvényesei) tűkön ülve várják, mi fog kisülni Musk legújabb tervéből, aki ezúttal a kaliforniai erdőtűz miatt ajánlotta fel a szolgálatait a köznek.

Elon Musk on Twitter

If Tesla can help people in California wildfire, please let us know. Model S & X have hospital grade HEPA filters. Maybe helpful for transporting people.

Erre alapvetően elég nagy szükség is lenne, hiszen a Kaliforniában pusztító Camp Fire futótűz minden idők legpusztítóbb tűzvésze az államban, ami eddig is számtalan emberéletet követelt, és százezreket kényszerített arra, hogy elhagyják az otthonaikat.

Hogy Musk pontosan milyen segítségre gondolt, azt nem pontosította, de példaként felhozta, hogy a Tesla Model S és Model X HEPA-szűrővel van felszerelve, ami (figyelembe véve, hogy elvileg egy vegyi támadást is kibír) talán hasznos lehet a mentésben.

A Muskban tomboló segítő szándék egyébként a thaiföldi "fiaskó" ellenére is rendkívül hasznosnak bizonyult korábban, a Maria-hurrikán pusztítása után például akkumulátorokat küldött Puerto Ricóba, ami sokat segített az apokaliptikus állapotok felszámolásában.

És ezt olvastad már?
Meghatározták az emberiséget fenyegető legfőbb tényezőket