Egy fesztivált túlélni nem egyszerű eset, főleg, ha az ottalvós verziót választod, vagyis az éjszakákat is a „csatatéren” töltöd. Ezzel az öt cuccal biztosan nem fogsz mellé, ha keményen tolod a partikat.

1. Fénnyel táplálkozó eszközök

A napelemes töltő egy többnapos rendezvényen olyan, mint egy falat frissen sült, ropogós barna héjú fehérkenyér, hajnal kettőkor egy kellemes delíriumból kifelé menet. Ha nem egy távoli apartmanban töltöd az éjszakát mindenképp gondoskodnod kell arról, hogy ne legyél elvágva a digitális világtól és a haveroktól. A Brunton napelemes töltője nemcsak hogy bírni fogja a strapát a vízálló burkolatnak köszönhetően, de a beépített akkumulátor segítségével a napközben beszippantott energia elraktározásával még éjszaka is megetetheted kedvenc okostelefonod, hogy soha ne vessz el a forgatagban.

2. Lapra szerelt étkészlet

Nincs olyan ember a földön (legalábbis nagyon reméljük), aki a nagymama Herendi porcelánkészletével a hátizsákjában bandukolna a Sziget fesztivál ideje alatt. Enni azonban még a legnagyobb alkoholmámort követően is kell (sőt!) és nem mindenki bízik meg a papírvékonyságú műanyag tálcák és evőeszközök baktérium mentességében. Bár a Fozzils Solo Pack is műanyagból van, egyrészt a stílus egy fesztiválon is stílus, másrészt ez a sík lapokból összehajtogatható origami étkészlet kis helyen elfér, így ha nem felejted elmosni, egész biztos lehetsz abban, hogy legalább az étkezések során nem szedsz össze mindenféle bacikat.

3. Naplámpás

Ha már az előbbiekben a stílust említettük, akkor képzeljünk el egy optimális záróakkordot egy fesztiválozós estére. Összeakadtál egy helyes lánnyal, akivel láthatólag nem torkollik a kezdeti szemezés a legyünk inkább barátok rituáléba, ám egy tízezres fesztiválon, a kukákon doboló punkok mellet nehéz romantikát csempészni az éjszakába. A Soul Cell napelemes lámpással azonban biztosan meglágyítod kissé (valószínűleg) illuminált szíved hölgyét, aki egy igazi zöld éntudatú fesztivállakóhoz méltóan biztosan elalél majd a karjaidban, egyrészt a hangulattól, másrészt a tudattól, hogy mennyire környezettudatosan vagy romantikus.

4. Selyemgubó

A sátor must have cucc egy többnapos kiruccanásra, ám ha szeretsz minden este más színpad mellet aludni, vagy épp úgy alakult, hogy egy éjszakát ki kell kihúznod a Toi Toi bódék mellett, igazán praktikus szálláshely a függőágy. Na, nem arra a piros-sárga-zöld, fonott verzióra gondolunk, amiben a jamaikai partokon heverésznek, hanem konkrétan a SingleNest függőágy-gubójára. A pillanatok alatt felhúzható alvóalkalmatosság – a megfelelő növényzet meglétét feltételezve – kis és súlyának méretének köszönhetően egész nap veled lehet, ennek ellenére kis szerencsével (ha nagyjából a versenysúlyod közelében vagy) még egy éjszakai vendéggel is összebújhatsz a közel 200 kilós teherbírásnak köszönhetően.

5. A bázis

Mint említettük a sátor fontos, ha masszív bázist akarsz kiépíteni magadnak a legnagyobb koncertek és DJ fellépések közepette, így ne aprózd el a dolgot és rögtön válaszd az egyik legprofibb gyártót. A Player nem feltétlenül ismeri a világ összes fesztiválját, így simán elképzelhető, hogy a hurrikánvadászok is összeverődnek egy pár napos bonanzára egy F4-es tornádó tölcsére közelében, így ha ennyire pokoli időjárásra nem is számítunk, azért megnyugtató lehet a tudat, hogy a The North Face Mountain 25 sátrad simán kibír egy 160km/h-ás szélvihart, néhány méternyi havat és a mínusz 50 fokot egyaránt. Így a (mondás szerinti) legszebb örömmel fogsz kárörvendeni a pánikszerűen sátorbontó szomszédokon, amikor a legendás és elkerülhetetlen soproni fesztiválvihar elmossa szövetből készült játékszereiket, miközben te boldogan szürcsölgeted a mikróban felhevített üveges Nestea-t, amíg az égi pusztítás szépen megtisztítja a fesztivál területét.

Egy adott helyszínhez, területhez passzoló ketyerék? Ez az Élettér sorozatunk!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában