Ha te is azzal küzdesz, hogy pl. az otthoni PC-det, hogyan működtesd egyszerre, mondjuk a notebookoddal, akkor itt a megoldás.

Nyilván nem hétköznapi, de aki küzd vele, annak komoly probléma, hogy milyen módon dolgozzon egyszerre két gépen. Ez azoknak jöhet jól, akik például a melóban használt gépről hazavinnék a munkát és vagy fordítva. Ilyenkor a két géphez két klaviatúra és egér kombinációja kell, vagy egy ezeket manuálisan váltó eszköz, a KVM Switch, melyek ára 5-6 ezer forinttól akár a százezres tételekig változhat (minél több gépet kell kezelnie a KVM váltónak, annál drágább). A ShareMouse viszont szoftveresen, egyszerűen és pillanatok alatt oldja meg ezt a problémát. A legfontosabb kitétel a ShareMouse esetében, hogy az összekapcsolandó gépek egy hálózaton legyenek, akár vezetékkel, akár wifin, ezen felül szinte bármilyen gépen elfut a ShareMouse, sőt segítségével még egy Windows és Mac gépen is dolgozhatunk egyszerre. A fájlmegosztás a két gép között ugyanúgy működik, mintha csak a monitorunkat osztottuk volna meg és a gépek megfelelő pozícionálásával (hogy a különböző méretű és magasságú képernyők helyzetét a szoftver is ismerje), csak áthúzzuk a Mac-en tárolt fájljainkat a PC-re és kész.

Alapvetően tehát egy egyszerű, de igen hatékony keresztplatformról van szó, ami a több géppel, netán több oprendszerrel élők munkáját könnyíti meg. De azoknak is jó szolgálatot tehet a szoftver, akik otthoni házimozi PC-jüket szeretnék vezérelni, hiszen az egyszerűbb műveletekre elég egy jó univerzális távirányító, de a fájlmásolásokhoz, beállításokhoz egyszerűbb, ha egy normális klaviatúrát és egeret használunk, amit így az ölünkben heverő notebookkal pillanatok alatt meg tudunk oldani. A dolog ráadásul két gépig (és három kijelzőig, vagyis még egy monitort beiktathatunk a rendszerbe) ingyenes, így bárki kipróbálhatja, a lényeg, hogy mindkét gépen futnia kell egyszerre a rendszernek. Vállalati környezetben is remek szolgálatot tehet a ShareMouse, hiszen például egy kisebbb irodában is hét-nyolc gépet felügyelő rendszergazdák pillanatok alatt oldhatnak meg egy-egy hardveres, vagy szoftveres gondot saját gépük segítségével mindehhez pedig még szoftveres jelszót is megadhatnak, így véletlenül sem fordulhat elő, hogy csak úgy bárki belenyúlkál a munkájukba. A ShareMouse fizetős verziója 25 dollár/gép, ami elfogadható befektetés egy olyan cégnél, ahol lételem az egyszerre több gépen való létezés.

(forrás: Lifehacker)

Ha kíváncsi vagy hogyan teheted könnyebbé az életet kövesd Tuning rovatunkat!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés