Még decemberben írtunk egy különleges paplanról, amely az ősi problémára kínált pofonegyszerű megoldást, ugyanis gombnyomásra képes bevetni önmagát. Akkor még nem fogadtunk volna nagy tétben arra, hogy rövid időn belül érkezni fog egy olyan ágynemű, amely messze felülmúlja a Smartduvetet.

Rábukkantunk ugyanis az egyik aktív Indiegogo-projektre, a Smartduvet Breeze-re, amely az okospaplanok közt is az egyik legokosabb. Hogy miért? Mert amellett, hogy képes bevetni önmagát, tud valami olyat, amelyért nagyon sok pár – házaspár, alvópár; vagy lényegében bárki, aki mással folyamatosan egy ágyban alszik – összetenné a kétszer két kezét.

A paplan ugyanis két zónára van osztva, és mind a kettő önállóan klímavezérelt. Szóval igen, nem kell többé napszámosra izzadd magad csak azért, mert az alvótárs által javasolt klímában vágtatok neki a szunyának, ha kéznél és lábnál van a Smartduvet Breeze, ugyanis néhány kattintás után mindketten olyan hőmérsékletet szabhattok meg a saját paplanotoknak, amilyet csak óhajtotok.

Az animációban látható hőmérséklet Fahrenheitben van megadva

A paplan és a paplanhuzat között van ugyanis egy klimatizáló réteg, amely összeköttetésben áll az ágy alá helyezendő vezérlődobozzal – ez végzi lényegében a hűtést és a melegítést –, és az egész folyamatot nagyon könnyen lehet irányítani egy okostelefon-alkalmazással.

A közösségi finanszírozású paplant 200 dollárért lehet beszerezni, és mivel nagyjából tízszer annyi pénz folyt be a projektre, mint amit célul tűztek ki, ezért több mint bizonnyal megvalósul, és már idén szeptemberben házhoz érkezik. Ha szeretnél többet megtudni az okospaplanról, látogass el a projekt weboldalára, vagy nézz bele ebbe a videóba:

(forrás: Indiegogo)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában