Egy magát Turkish Crime Familynek nevező hekkercsoport azzal találta be, pontosabban zsarolja az Apple-t, hogy letörli az iCloud-felhasználói minden adatát.

"Csak a pénzemet akarom"

És komolyan megteszik, ha az óriáscég április 7-ig nem fizetnek nekik 75 ezer dollárnyi virtuális valutát (Bitcoint/Ethereumot), vagy 100 ezer dollárnyi Itunes-ajándékutalványt.

Ez a pénz nagy kevésnek tűnik ahhoz képest, amilyen számokkal dobálóznak: az egyik Turkish Crime Family-tag állítása szerint több mint 300 millió, egy másik szerint 559 millió iCloud-felhasználó adataihoz képesek hozzáférni (beleértve a @icloud.com és @me.com domaineket). Szóval köztük sincs meg teljesen az összhang, bár az 559 millió kétségtelenül több, mint a 300 millió. Mindegy.

A hekkerek mindenesetre egy YouTube-videót is küldtek, amiben megmutatják, hogyan lehetséges ez az egész akció, majd levelezésbe bonyolódtak az Apple biztonsági csapatával.

Ott meg annyira komolyan vették a fenyegetést, hogy roppant kedvesen megkérték a csoportot, szedjék le az említett videót a videomegosztó csatornáról, másrészt meg felejtsék el szépen ezt az egészet, mert az Apple semmilyen formában, így anyagilag sem támogatja a kiberbűnözőket.

A hekkerek talán szomorúak, de több médiumhoz is eljuttatták akciótervüket, hogy ezzel is nyomást gyakoroljanak a be nem csicskuló Apple-re.

(via és via)

És ezt olvastad már?
Atomerőművet telepítenénk a Holdra, majd idővel következhetne a Mars is