Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szóval, milyen volt a nyarad? Brutáljó? Akkor van rá esély, hogy most éppen új telót keresel, mert a régi

  • véletlenül megfürdött a Balatonban,
  • ottfelejtődött egy kávézó asztalán,
  • vagy megöregedett és belehalt a cikiségbe.

Ne ostorozd magad emiatt, amíg nem volt olyan nyarad, amibe nem pusztult bele a telefonod, nem is nyaraltál igazán, de azért nézzünk szembe a tényekkel: itt állsz letolt gatyával, nyakunkon az iskolakezdés/vissza kéne menni dolgozni, neked meg kéne egy új teló. És persze tudjuk, hogy nincsenek nagy igényeid, de azért

  • legyen olcsó,
  • tudjon mindent,
  • és nézzen már ki valahogy.

Teljesen jogos elvárások, és a jó hír, hogy nem is kell nagy kompromisszumokat kötnöd, hiszen erre találták ki az úgynevezett középkategóriás telefonokat. Már csak azt kéne kisakkozni, hogy mégis melyik éri meg a legjobban.

A középkategóriás teló ugye egy érdekes szörnyszülött, mert miközben ha csak simán a mindenkori legjobb telóra van szükséged, akkor leveszed a polcról az éppen legdrágább Samsungot/iPhone-t, a középkategóriás telefonoknál szempont például az ár is, amiben egészen komoly eltérések lehetnek.

Ha olyan telót keresel, amit tényleg büszkén csaphatsz ki a tanári asztalra vagy a tárgyalóban, akkor érdemes a nagyobb gyártók felé kacsintgatni, hiszen a Samsung, a Sony vagy a Huawei például előszeretettel viszi át a középkategóriába is a csúcstelóknál megszokott dizájnt. Éppen ezért most nem nézegettük a Kínából beszerezhető noname márkákat, hanem azt néztük meg, hogy mit kínálnak a nagyobb gyártók valamivel százezer forint alatt (bár ez a Sonynál mondjuk annyira nem jött össze).

Bár pusztán a technikai adatok alapján természetesen nem lehet megmondani, hogy melyik teló a legjobb, ugyanakkor az azért feltűnő, hogy az igen sűrű mezőnyből egy orrhosznyival a Huawei P9 Lite lóg ki felfelé, ami például teljesítményben magabiztosan veri a mezőnyt (a Kirin 650 proci az Antutu benchmark-tesztek szerint erősen a többi felé magasodik) , vagy ami ennél is sokkal fontosabb

és a legújabb Android fut rajta, amit a Huawein kívül csak a Google házitelefonja, a Nexus mondhat el magáról (valamint ujjlenyomat-olvasó is csak ebben a két telefonban van). Bár az Xperia M5 néhány tekintetben felülmúlja, de a Sony telefonja annyival magasabb árkategóriában játszik, hogy inkább csak a teljesítménye miatt soroltuk a középkategóriás telefonok közé.

A hasonló árkategóriájú Galaxy A5 és Nexus 5X-hez képest viszont a Huawei telefonja nem csak, hogy valamivel többet tud, de a nagyobb elektronikai áruházak árait figyelembe véve jó 10-15 ezer forinttal olcsóbb is. Az már csak hab a tortán, hogy a telóhoz most ajándékba jár egy Huawei Color Band A1 fitneszkarkötő is, ami a boltokban csak októbertől kapható, és a fitnesz-funkciókon kívül olyan okosságokat is tud, mint a rezgő ébresztés vagy az UV-mérés.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.