A Google nem siette el a dolgot, hiszen a Project Tangót már évek óta fejlesztgetik, a 3D-s kamerarendszer viszont mostanra eléggé kiforrott ahhoz, hogy végre egy valódi telefonban is bemutatkozzon. Furcsa módon a Google nem valamelyik Nexus-telefonnak tartogatta a világpremiert, hanem előzékenyen odatolták a lehetőséget a Lenovónak, akik a Phab2 Pro nevű új telefonjukat szerelték fel a Project Tangóval.

A négy kamerából álló rendszer teljes három dimenziós térérzékelést biztosít a telefonnak, aminek számtalan előnye van, például

  • zárt terekben is tudunk vele tájékozódni, ahol a GPS-jel nem elég erős
  • az egész világ egy kiterjesztett valósággá változik, így például a telefonunkon keresztül azt is megnézhetjük, mennyire illik a kiszemelt bútor a lakásunkba
  • és távolságokat is lemérhetünk vonalzó vagy mérőszalag nélkül

Ez persze csak néhány felhasználási terület, a lehetőségek száma viszont szinte végtelen, így elsősorban a fejlesztőkön múlik majd, mit hoznak ki a teljesen új technológiából.

Maga a telefon egyébként egy eléggé megosztó darab, hiszen 6,4 colos QHD-felbontású kijelzőjével inkább tablet, mint telefon. Annak viszont meglepően olcsó, a "tangótlanított" változathoz például már 200 dollárért is hozzá lehet majd jutni, ami azért elég szép dolog, ahhoz képest, hogy egy Snapdragon 652 proci lapul benne 4 GB RAM-mal és egy 16 megapixeles kamerával, valamint Dolby Atmos hangrendszerrel.

A Project Tangós változat ennél valamivel drágábban, 500 dollárért kerül majd boltokba szeptembertől, de hogy hozzánk mikor fog eljutni, azt egyelőre nem lehet tudni.

És ezt olvastad már?
Furcsa dolgokra bukkantak az északi-sarki talajban