Kipróbáltuk a legélénkebb fantáziájú telefont

Az LG G7 Thinq-ben olyan mesterséges intelligencia dolgozik, amit néha mi is alig tudtunk követni, de videóban és zenehallgatásban a többiek fölé nőhet.

A februári Mobil Világkongresszus után azt írtuk, hogy ha az LG ötvözte volna a V30 Thinq képességeit egy idei hardverrel, akkor abból még bármi is kisülhetett volna, vagyis érthető módon nem keveset vártunk az LG G7 Thinq-től, ami szinte pontosan leírható lenne azzal a képlettel, hogy LG V30 Thinq+erősebb hardver.

Az etyeki Korda Stúdióban tartott regionális bemutató után így kicsit vegyes érzéseink vannak, mert ugyan a G7 Thinq szigorúan nézve egy brutál jó telefon, ha viszont a kérdést úgy tennénk fel, hogy miben jobb, mint az idei, hasonló árú telefonok, akkor már hosszabban kéne gondolkodnunk, mire eszünkbe jutnának a nyilvánvaló válaszok.

Képzelődésben például biztosan jobb, bár ez egy elég rendhagyó kategória az okostelefonoknál. Az LG G7 Thinq-et számos más telefonhoz hasonlóan mesterséges intelligencia segíti az olyan feladatokban, mint például a fotózás, amin a koreai gyártó azzal csavart egyet, hogy a G7 nem csak szép csendben módosítja a kamerabeállításokat aszerint, hogy milyen témát lát, hanem ezt élőben mutatja is a kijelzőn.

A G7 fáradhatatlanul analizálja folyamatosan a környezetét, és ezt néha kicsit túlzásba viszi, a tök üres asztalon például felismerni vélt egy zongorát, majd egy járművet és végül egy sört is. Sajnos nem jutott eszünkbe, hogy a dedikált gombbal begyújtsuk a Google Assistantet, és rákérdezzünk, hogy mégis merre látta azt a sört, pedig ezt is megtehettük volna.

Normál látószög...

... és nagy látószög

Az AI Cammel való fotózásról amúgy az a benyomásunk, hogy jobb békén hagyni, a 16 megapixeles, lézeres autofókusszal és képstabilizátorral megtámogatott duál kamera automata módban éppen elég jó képeket csinál, ha pedig módosítani akarsz rajta, akkor ezt utólag számos képszerkesztő programmal megteheted.

Tájkép AI Cam rásegítéssel...

... és anélkül

Ha a kamera funkcióit nézzük, akkor a G7 egyik nagy erőssége a portréfotózás, ami a hátlapi kamerával tökéletesen, az előlapival (aka. szelfikamerával) pedig majdnem tökéletesen működik, emellett pedig az LG áthozta a V30 Thinq-ból a Bright Mode-ot is, amit ugyan most nem volt lehetőségünk kipróbálni, de az MWC-s tapasztalatok alapján eléggé jól működik sötétebb környezetben.

Portréfotó hátlapi...

... és előlapi kamerával

A telefon erősségei közé tartozik a 3120x1440 pixeles kijelző, amiről a kamerafül (notch) elegánsan eltüntethető, a színhűsége páratlanul szép, és bár a panel OLED helyett LCD, de az 1000 nites fényerő miatt ebből legfeljebb direkt napsütésben lehet érzékelni valamit.

Az LG emellett szerencsére meghagyta az olyan jól bevált dolgokat is, mint hogy a kijelzőt dupla koppintással is fel tudjuk ébreszteni, így más telefonokkal ellentétben egyáltalán nem okoz problémát, hogy az ujjlenyomat-olvasó a telefon hátulján van. Kopp, kopp, aztán vagy berajzolsz egy mintát/beírsz egy kódot, vagy a telefon fölé hajolsz és az az arcod alapján azonosít.

A nyilvánvaló válaszok egyébként a "miben erős a G7?" kérdésre a HDR10-videó és a 32-bites DAC, azaz digitális-audio konverter, ami jobb minőségben juttatja a fülünkbe a zenét (persze csak akkor, ha az alapanyag ezt lehetővé teszi). Hogy a videózás mennyi embert hoz lázba, az persze attól is függ, hogy kit kérdezel, na de zenét hallgatni majdnem mindenki szokott a telefonján, vagyis ez nem kis jolly joker lehet az LG kezében - elméletben, ugyanis azt, hogy a valóságban mennyire hallható a különbség, egyelőre nem volt lehetőségünk kipróbálni.

Ezen kívül a G7 Thinq minden másban hozza azt, amit egy 2018-as telefontól elvárhatunk, és mivel várhatóan az ára is hasonlóan fog alakulni, mint a legtöbb csúcstelefoné, így szerintünk leginkább az apróságokon, egyedi preferencián múlik, hogy neked ez lesz-e az ideális teló vagy nem.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon