Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mi tagadás, a koreaiak kissé nehéz helyzetbe kerültek, miután a cég elnöke visszadobta a majdnem kész G7-et, pedig ha kicsit is hasonlított volna a megújult V30-ra, akkor nagyon is lett volna keresnivalója a versenytársak között.

Az LG V30s Thinq ugyanis mára az egyik legjobb telefonná érett, aminek a legnagyobb hiányossága éppen az, hogy tavalyi proci, egy Snapdragon 835 van benne. A 6 GB RAM és a 128 GB tárhely már megfelel annak, amit egy idei telefontól elvárhatunk, de az LG csúcstelója amúgy sem az izmozásban a legkiemelkedőbb.

A koreaiaknak ugyanis fél év alatt volt idejük arra, hogy felvegyék a lépést a legújabb trendek tekintetében, ez pedig annyira jól sikerült nekik, hogy a mesterséges intelligencia kiaknázásában vagy az éjszakai fotózásban a közvetlen élbolyban vannak.

Lássuk először a kamerát, ami két újdonságot sorakoztat fel, az AI kamerát valamint a QLens-et. Ez gyakorlatilag megfelel annak, amit például a Samsung Galaxy S8-nál is láttunk, csak valamivel látványosabban működik, az AI kamera például nem csak folyamatosan analizálja a képet, és a témának megfelelően optimalizálja a kontrasztot, a szaturációt, és a színeket, de ezt folyamatosan, valós időben az orrunk alá is dörgöli.

A QLens pedig arra jó, hogy felismerje a képen szereplő tárgyat, ezután pedig keres nekünk a Pinteresten hasonló tárgyakat, de ami ennél sokkal érdekesebb, hogy a Visual Shopping funkcióval rögtön megkeresi nekünk Amazonon azt, amit lefényképeztünk, így azonnal meg is vásárolhatjuk.

Nem rossz, de talán ennél is izgalmasabb a V30s másik nagy újdonsága, a Bright Mode fotós opció, ami négy pixel összekombinálásával hoz létre a szokottnál jóval világosabb képet. Ezt a barcelonai Mobil Világkiállításon személyesen is kipróbálhattuk egy tök sötét szobában, ahol két V30 volt egymás mellé rakva, amelyek közül az egyiken be volt kapcsolva a Bright Mode.

Persze azért nem pont olyan, de azokban a helyzetekben, amikor nem tudunk vakuzni, mert a téma túl messze van, vagy túl nagy, rendkívül nagy különbséget jelenthet az eddigiekhez képest. A V30 Bright Mode-jának a nagy előnye például a Huawei telefonok éjszakai módjához képest, hogy elvileg állvány nélkül is használható, bár mozgó témákat azért ezzel sem lehet fotózni, ahhoz nem elég gyors (persze a végeredmény is más, hiszen a Huawei telefonok HDR-fotót hoznak létre, míg a V30s által készített fényképek olyanok, mintha borzasztó magas ISO-értékkel fotóznánk, csak a végeredmény nem annyira zajos).

Az LG V30s emellett természetesen megörökölte a fél évvel ezelőtt bemutatott telefon összes jó tulajdonságát, vagyis továbbra is szinte keret nélküli, hatcolos átmérőjű és 2880x1440 pixeles felbontású P-OLED kijelzőt kapunk, ami támogatja a Dolby Vision és HDR10 szabványokat is. A telefonban még mindig kivételes hangminőségű B&O Play hangszórók vannak, és megtartották az előd talán legnagyobb fegyverét, a 32-bites Quad DAC-t, ami zenehallgatásnál sokkal jobb hangminőséget biztosít, mint az átlagos konverterek.

Szóval az LG eléggé sajnálhatja, hogy visszadobták a G7-et, mert ez a cucc kiegészítve egy Snapdragon 845 procival meg mondjuk valamilyen arcfelismerő funkcióval nagyjából bármelyik idei csúcstelefonnal szemben megállta volna a helyét, de a V30s még ezek nélkül is egy nagyon erős eresztés lett, amivel mindenképpen számolni kell.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.