Amíg a legtöbb gyártó az elmúlt években a hajlítható kijelzővel kísérletezett, az LG a legutóbbi okostelefonjaiba dupla kijelzőt rakott, amiket könyvszerűen lehetett széthajtani. A koreai gyártó mérnökei azonban még korántsem fogytak ki az ötletekből, amit a Wing nevű, most bemutatott készülékkel is jeleztek.

A Wing kijelzői ugyanis már nem szétnyithatóak, hanem elforgathatóak, egymáshoz képest 90 fokkal, így a normál, 6,8 colos és 2460x1080 pixeles OLED kijelző mögül kihajthatunk egy második, 3,9 colos kijelzőt is, ha szükségünk van rá.

Az LG által Swivel Mode-nak elkeresztelt elforgatott módban a telefon főképernyője automatikusan fekvő helyzetbe vált, így lehetőségünk nyílik például arra, hogy ha a telefonra előre telepített Naver Whale böngészőn nézünk videókat, akkor a kisebb kijelzőn a hozzászólásokat vagy a keresősávot jelenítsük meg. Az LG szerint a két kijelző jelentősen megkönnyíti a párhuzamos munkavégzést, netezhetünk, miközben egy filmet nézünk, a telefonhívások nem takarják ki a navigációs szoftvert vezetés közben, és alapvetően könnyebbé válik a multitasking.

A gyártó komoly hangsúlyt helyezett a telefon hátlapi kamerarendszerére is, amely egy 64 megapixeles főkamerából, egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 13 megapixeles széles látószögű kamerából áll. Érdekesség, hogy a Gimbal Camera Mode-dal a másodlagos képernyőt fogantyúként is hasznosíthatjuk.

"Az LG WING olyan funkciókat kínál, amik jellemzően csak az igazi gimbal kamerastabilizátorokban léteznek: joystick a kamera dőlésszögének szabályozásához, retesz a rázkódások és elmosódások csökkentése érdekében, követési mód a rezgésmentesebb, mozgás közben felvett videókhoz, pásztázó-követő mód, valamint first person mód a dinamikus és ritmikus mozgások rögzítéséhez" - írja a vállalat a sajtóközleményben.

Érdekesség, hogy a telefon előlapi, 32 megapixeles kamerája pop-up rendszert kapott, vagyis a telefon tetejéből ugrik elő, hogy ne zavarjon be a képernyőbe.

A Wing egy 5G-képes Snapdragon 765G processzorral érkezik, ami mellett 8 GB RAM-ot, 128 vagy 256 GB tárhelyet, 4000 mAh-os akksit és kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót találunk, emellett a telefon IP54-es vízállósággal és vezeték nélküli töltési funkcióval is rendelkezik.

A telefon először Dél-Koreában kerül majd piacra, de az LG ígérete szerint később az észak-amerikai és az európai piacon is megjelenik.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában