Fura, mi? Pedig ez a rendhagyó kinézetű telefon valójában egy sima Samsung-teló, ami a PureLifi tokjába van belegyömöszölve, ami valódi szuperképességekkel ruházza fel a telefont.

A lifi-modulnak köszönhetően ugyanis a telefon képessé válik a fény általi adatátvitelre, ami sokkal gyorsabb, mint a rádiófrekvenciát használó wifi.

Az eddigi tesztek alapján a lifi-hálózat akár százszor gyorsabb sebességet is lehetővé tesz,

ráadásul a technológia kizárja az elektromágneses interferencia veszélyét is, vagyis repülőkön, kórházakban is alkalmazható.

A PureLifi a lifi-képes telefontok mellett egy lifi-modullal kiegészített laptopot, és egy laptopokhoz, táblagépekhez csatlakoztatható lifi-pendrive-ot is bemutatott a barcelonai Mobil Világkiállításon, ahol egy Skype-hívást is lebonyolítottak élőben a lifi-hálózaton keresztül, vagyis úgy tűnik, hogy a technológia valóban készen áll arra, hogy szélesebb körben is elterjedjen.

Első körben valószínűleg laptopokban és táblagépekben fognak felbukkanni a lifi-modulok, ugyanis a képek alapján a lifi-egység ahhoz még nem elég kicsi, hogy telefonokba integrálják, de innentől kezdve már csak idő kérdése, hogy az új megoldás teljesen átvegye a hatalmat a wifitől.

(Fotók: pureLiFi)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés