Úgy hangzik, mint egy vicc, de jövőre igaz lesz.

Maezava Juszaku japán milliárdos nyolc embert visz el Hold körüli útra 2023-ban egy SpaceX rakétával, köztük Steve Aoki DJ-t és a K-pop-sztárt, TOP-ot. A divatiparban aktív Maezava minden helyet betöltött a 2018 óta tervezett űrutazáson – ami egyébként neki már a második lesz, miután tavaly egy Szojuzzal felvitték a Nemzetközi Űrállomásra, ahol tizenkét napot töltött el.

Szóval az űrturizmus éledezik, és a SpaceX Hold körüli repülésén Maezava és a legénysége lehetnek az első utasok. A tervek szerint a teljes út nyolc nap lesz a starttól a Földre való visszatérésig. Ebből három napot a Hold körül kering majd az űrrakéta, mintegy 200 kilométerre közelítve meg a felszínét.

Maezava – Muskhoz hasonlóan – rajong a marketingért meg a Twitterért, büszke is arra, hogy az övé a legtöbbet retweetelt poszt Guinness-világrekordja, amikor egymillió jent (2,8 millió forintot) ajánlott fel a száz nyertesnek a retweetelésért.

Ezúttal pedig azt mondja, egymillióan jelentkeztek a Twitteren az űrutazásra, közülük választott ki hetet.

Nagy büszkeséget és nagy felelősséget érzek, hogy én lehetek az első koreai civil az űrben” – mondta Csoj Szong Hjun, művésznevén TOP, a Big Bang nevű K-pop formáció tagja. De a kiválasztottak közt van a japán-amerikai DJ, Steve Aoki, akinek az apja alapította a Benihana étteremláncot. Utazik még egy amerikai snowboardos olimpikon, Kaitlyn Farrington, illetve egy indiai színész, Dev Joshi is.

Maezava Dear Moon projektjét a Twitteren követhetitek.

(Forrás: Reuters, fotó: Maezawa útnak indul az ISS-re, GettyImages)

Ez is érdekelhet:

Egy magyar műholdat visz az űrbe Elon Musk rakétája

A Föld körüli elektroszmogot vizsgálja majd.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Érdekes trükkhöz folyamodott az Apple, hogy rábírja az új iPhone-ok megvásárlására a felhasználóit

Elon Musk legújabb kirohanásában az iPhone használatának betiltásával fenyegetőzik

További cikkeink a témában