A CRANE marketingügynökség harmadik alkalommal készítette el a Magyar Instagram Körképet, és hát volt néhány dolog, amin eléggé meglepődtünk.

Meg persze olyan is, amin egyáltalán nem, például, hogy Palvin Barbi a csaknem nyolcmillió követőjével a legnépszerűbb magyar ember az Instán. A második, jókora lemaradással, de azért még mindig közel félmillió követővel Csinger Andrea, aki egy divatblogger, ebből pedig már azt is kitalálhattad, hogy a magyarok közül lényegesen több nő használja az Instagramot, mint férfi (ha nagyobb méretben szeretnéd látni a képet, kattints rá, aztán a "teljes képernyő" nézetre a jobb felső sarokban).

Na de kik használják?

Az Instagramnak Magyarországon 1,74 millió felhasználója van,

közülük 940 ezer nő és 800 ezer férfi. Nem meglepő módon a képmegosztó a fiatalok körében a legnépszerűbb: a legnagyobb számban (majdnem hatszázezren) a 18 és 24 év közöttiek képviseltetik magukat, hatvanöt év feletti magyar felhasználót viszont nehezebb találni, mint tűt a szénakazalban, ők ugyanis csak alig 32 ezren vannak.

Jó, oké, na de mire használják?

Leginkább nézelődésre, hiszen a felhasználók többsége csak havi rendszerességgel oszt meg képet vagy videót, miközben naponta akár többször is felmegy az Instára. Emellett egyre népszerűbb a 24 óráig látható Stories-funckió, amit a userek 60%-a használ.

Szóval nézelődnek. Na de kiket vagy miket?

Az biztos, hogy a titkos szerelmüket egyre kevésbé, ugyanis az Insta-profilok egyre privátabbak, ma már csupán a felhasználók 60%-a teszi nyilvánossá az oldalát. Palvin Barbi mellett a legnépszerűbb tartalom a városok, tájak, ezek pedig annyira mennek, hogy a hardcore instázók

sokszor már az utazásaikat is ahhoz igazítják, hogy hol tudják majd a legjobb képeket lőni a képmegosztóra.

És mit nem néznek?

A reklámok és a szelfik komoly közutálatnak örvendenek egyaránt nők és férfiak körében, viszont ezután jön egy elég komoly (és kicsit sem sztereotipikus) szakadás, ugyanis a lányok meglepő módon az autókról és technológiáról szóló posztokat kerülik, míg a fiúkat a divattól veri ki a víz.

És mit tudnék tenni, hogy engem is nézzenek?

Nos, ez egy összetett kérdés. Ha van nagyjából 287 követőd, akkor nagyon aggódnod már nem kell, ugyanis az átlagos magyar Insta-felhasználónak ennyi követője van, de ha ezzel nem vagy elégedett, akkor nézd meg, mit csinálnak a legnépszerűbb magyar Instagram-celebek, akiknek a toplistáját regisztráció után itt tudod csekkolni.

Ha ennél részletesebben is érdekel, hogy mi a helyzet az Instával, akkor a CRANE honlapjáról letöltheted a teljes Magyar Instagram Körképet, amiben még rengeteg hasznos érdekességet találsz.

(Forrás: Trends on Instagram/Crane, Nyitókép: Freeimage4life/Flickr)

És ezt olvastad már?
Ez a fülhallgató győzött meg arról, hogy tényleg elérkezett a vezeték nélküli agybadugós fülesek ideje
A whisky, ami bebalzsamozza a lelked! Ismerd meg a Makers Mark különleges világát!