Ha te is velünk együtt örültél a szeptemberben érkező Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment Systemnek, azaz rövidebb (és nem hivatalos) nevén a mini Super Nintendónak, akkor ettől a hírtől a hajad az égnek fog állni.

Vagy méginkább a kezed fog ökölbe szorulni, ugyanis teljességgel érthetetlen módon a Nintendo magyarországi hivatalos forgalmazójától származó információk szerint a várva-várt gép itthon 43.990 forintra lesz beárazva.

Ez több okból is problémás. Az első és legfontosabb, hogy az ár objektíve borzalmasan magas. Ha erre az összegre rádobsz még néhány (nem sok) ezrest, simán vehetsz magadnak egy használt Playstation 4-et, ami - retro életérzés ide-oda - sokkal nagyobb mókát jelent.

A második, hogy a nem rég a gyártósorokról levett mini NES is alig került húszezer forintba, azaz nagyjából pont annyiba, mint amennyit a készülékért tőlünk nyugatabbra elkértek a vásárlóktól.

A harmadik, és legnyomósabb érv a méregtől vöröslő fejek mellett, hogy a mini SNES-t amerikában, és egyes (ezek szerint nálunk szegényebb) európai országokban (mint például Franciaország, Németország vagy Ausztria) 80 dollárért, illetve 80 euróért (20-25 ezer forint) lehet majd hazavinni.

Konkrétan érthetetlen, mi áll a Nintendo döntésének hátterében, de ezért az árért az SNES mini már közel sem annyira csábító ajánlat. Ha a japán cég ennyiben hagyja a történetet, akkor vásárlás helyett simán felvillantunk nekik egy hatalmas középső ujjat.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Érdekes trükkhöz folyamodott az Apple, hogy rábírja az új iPhone-ok megvásárlására a felhasználóit

Elon Musk legújabb kirohanásában az iPhone használatának betiltásával fenyegetőzik

Ezekre az iPhone-okra lehet csak letölteni az iOS 18-at

További cikkeink a témában