Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Miután a Samsung legújabb telefonja az elmúlt hetekben sorra okozott tűzeseteket a hibás akksi miatt (többek között felgyújtott egy hotelszobát és egy terepjárót is), több légitársaság is úgy döntött, hogy a Galaxy Note 7 nem szívesen látott vendég a fedélzeten. A legújabb fejlemények szerint pedig már a Wizz Air járataira sem vihetünk fel bekapcsolt Note 7-et.

Először az utasoktól értesültünk róla, hogy a Wizz Air gépein a felszállás előtt megkérik az utasokat, hogy Galaxy Note 7-et csak kikapcsolva vigyenek fel a fedélzetre, ezért megkérdeztük a Wizz Air sajtóosztályát is, akiktől az alábbi választ kaptuk:

Az intézkedés nem teljesen váratlan, hiszen az elmúlt hetekben a nagyobb légitársaságok sorra tiltják meg, hogy az utasok bekapcsolt Galaxy Note 7-et felvigyenek a gépre, és több helyen azt is megtiltották, hogy a Samsung telefonját a bőrönddel együtt, poggyászként adják fel az utasok. Emellett több országban, így az Egyesült Államokban és Ausztráliában a légügyi hatóság hivatalosan is felszólította az utazni vágyókat, hogy a Note 7 telefonjukat kapcsolják ki az utazás előtt.

Bár Magyarországon ilyen átfogó állásfoglalás még nem született, de arra számítani lehet, hogy a Wizz Air után más légitársaságok is hasonló intézkedést fognak bevezetni, ezért ha a repülőn akarsz mobilozni, akkor a legjobb, ha viszel magaddal egy póttelefont.

UPDATE: A Budapestről induló járatok közül nem lehet bekapcsolt Galaxy Note 7-et felvinni többek között az Easy Jet, a Lufthansa, az Eurowings, az Air Berlin, a Qatar Airways, az Air France, a KLM, az Emirates, a Qantas, az American Airlines, a United Airlines és a Delta Airlines gépeire sem.

(Nyitókép: AFP)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.