Az elmúlt évek finoman fogalmazva sem voltak a legfényesebbek a Facebook számára, ahol egymást érték a botrányok kezdve az amerikai választások előtt a hírfolyamot elárasztó álhírektől a Cambridge Analytica-botrányon keresztül egészen a legutóbbi adatlopási ügyig. És hogy tanultak-e ezekből valamit? Á, dehogy.

A The New York Times-ban megjelent cikk (amiről hamarosan egy részletes írást is közlünk, mert tényleg nagyon súlyos) alaposan leás a dolgok mélyére, de mi most csak egy momentumot emelnénk ki, ami elég jól rávilágít, hogyan is mennek a dolgok a Zuckerberg-birodalomban.

A Facebook kálváriája közepette Tim Cook, az Apple vezérigazgatója nem felejtette el időről-időre jól beletörölni a lábát a közösségi oldalba, ami miatt nehéz lenne hibáztatni, mert hát tök igaza volt. Márciusban például az MSNBC-nek nyilatkozva azt fejtegette, hogy rengeteg pénzt kereshetnének vele, ha ők is eladnák a felhasználóikat - egyértelműen utalva a Facebooknál kirobbant Cambridge Analytica-bortányra -, majd azt is hozzátette, hogy "Mi soha nem fogjuk megfigyelni a magánéletedet."

Nos, a lap szerint Mark Zuckerberg ezen annyira felhúzta magát, hogy egyszerűen megtiltotta a Facebook vezetőségének az iPhone-ok használatát, amit azzal érvelt le, hogy az Androidnak több felhasználója van. Ha azt gondolod, hogy kicsinyes bosszú ez egy nagy hatalmú embertől, akkor még nem hallottál semmit, ugyanis a The New York Times-nak azt is sikerült kiderítenie, hogy

Mindezt aközben, hogy Zuckerberg éppen a Kongresszus és az Európai Parlament előtt magyarázta a bizonyítványt, és valahogy próbálták helyrehozni a Facebook erősen megroggyant reputációját. Nem tudjuk, hogy a Facebooknál hányszor fognak még beállni a sorba egy újabb pofonért, de a jelek szerint kell még nekik egy-kettő, mire észhez térnek.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon