Egy kanadai természetfotós, Heather Hinam lencsevégre kapta, amint egy szappanbuborék megfagy a közel -30 Celsius-fokos hidegben.

A fotós szerint akkor jön el a buborékfagyasztás ideje, amikor hideg, tiszta napok köszöntenek ránk, a szél pedig alig fúj. Egyébként igencsak lenyűgöző nézni, amint a szappanbuborék a szemünk előtt megfagy:

a fagyás folyamata tetszőleges pontokban indul el, majd a megfagyott rész parazitaként terjedni kezd, és lehűti a szomszédos területeket,

míg végül az egész buborékra kiterjed, és egy jéggömbbé válik.

A jéggömbbé fagyó szappanbuborékot sokáig el tudnánk nézegetni. Talán kicsit erős, de számunkra ideillő jelenet az Amerikai szépségben táncoló zacskó, amelyet Ricky így fest meg:

„Egy olyan nap volt, amikor bármelyik percben leeshet a hó... és a levegő tele van elektromossággal... szinte hallani lehet. És ez a zacskó csak táncolt velem... mint egy kisgyerek, ha könyörög, hogy játssz vele. 15 percen át.

Ekkor jöttem rá, hogy ott van... ez a teljes élet, a dolgok mögött... és ez a hihetetlen jótékony erő, mely azt akarja, hogy tudjam, nincs okom félni... (...) Néha olyan sok a szépség a világban, úgy érzem, ki se bírom. És a szívem egyszer csak megszakad.”

Ez is érdekelhet:

Hó és jég borította be a Szaharát

Szürreális látványt nyújtottak az alapból forró sivatag dűnéi.

(Forrás: Livescience)

És ezt olvastad már?
A japán űrhivatal elismerte, hogy kísérletet hamisított a Nemzetközi Űrállomáson
.