Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A zenehallgatásnak általában két formája van: az egyik (a többség által előnyben részesített) oldalon állnak a relatíve gyenge hangminőségű, ám rendkívül elterjedt okostelefonok, a másik oldalon a kiváló minőségű, de megfizethetetlen árú hordozható zenelejátszók. A Sony NW-ZX300 pedig nagyjából a kettő közötti okos kompromisszumot testesíti meg.

Vagyis:

  • elég olcsó ahhoz, hogy nagyjából mindeninek megfizethető legyen, hiszen 700 dolláros árával annyiba kerül, mint egy jobb okostelefon,
  • viszont a technológia nagyrészt megegyezik a drágább Sony walkmanekével, vagyis drasztikus, laikusok számára is azonnal hallható különbséget jelent a mobiltelefon-Spotify kombóhoz képest.

Az biztos, hogy az NW-ZX300 egy átlagos ember számára, aki egyszerűen jobb zenei élményre vágyik, mint amit megszokott, sokkal jobb választás, mint mondjuk a kifejezetten audiofileknek készített, egymillió forintos NW-WM1Z.

A drágább modellekhez hasonlóan ez is támogatja a Sony nagy felbontású DSD-hangformátumát (sőt, a kifejezetten high-res zenék streameléséhez kifejlesztett, vadiúj MQA formátumot is), a tökéletes hangzásról pedig többek között a jelet egészen a kimenetig digitális formában tartó S-Master HX digitális erősítő, a szimmetrikus szabványos csatlakozó, a digitális zajszűrő és a Bluetooth-os hangátvitelt jelentősen feljavító LDAC szabvány gondoskodik.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.