Amíg szerencsétlen Tesla és Google még egy vacak robotautót is alig tudnak összehozni, az Urban Aeronautics már egy lépéssel előrébb jár, és olyan robotautót építettek, ami repül is.

Oké, technikailag a Cormorant UAV nem teljesen autó, hiszen a miniatűr kerekeivel szárazföldön alig-alig képes közlekedni, de maradjunk annyiban, hogy eddig ez áll a legközelebb azokhoz a repülő autókhoz, amilyeneket a sci-fi filmekben szoktunk látni.

A tonnányi lézerrel, szenzorral, radarral és kamerával felszerelt gépet eredetileg katonai céllal kezdték el fejleszteni AirMule néven még évekkel ezelőtt, és az lett volna a feladata, hogy kimentse a bajba jutott katonákat a rázós helyzetekből úgy, hogy közben nem veszélyezteti fölöslegesen a mentőegység életét.

Az Urban Aeronautics viszont úgy gondolta, hogy ebben az ötletben ennél sokkal több van, így tulajdonképpen egy általános repülő autóvá fejlesztették az Air Mule-t, ami egyszer, a (távoli) jövőben akár a városi közlekedésnek is a mindennapos része lehet.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés