A Microsoftot annyira meghatotta a tanár heroikus küzdelme, kreativitása és hatalmas tenni akarása, hogy többek között a sulit is kisegítette.

Igazi sztár lett a ghánai tanárból, aki számítógép és szoftver hiányában krétával táblára rajzolt Word-felülettel tanította a szövegszerkesztést diákjainak.

Owura Kwadwo Hottish

Teaching of ICT in Ghana's school is very funny. ICT on the board paa. I love ma students so have to do wat will make them understand Wat am teaching. #committedteacher....

Richard Appiah Akoto (közösségi felületeken az Owura Kwadwo nevet használja) kreativitása és elhivatottsága pedig annyira lenyűgözte és meghatotta az embereket, hogy a hír, vírusként terjedt a világhálón, így természetesen a Microsofthoz is eljutott.

A világ egyik legnagyobb szoftvervállalat pedig meghívta a szingapúri nemzetközi konferenciájára, ahol a rendezvény meglepetésvendégeként – óriási tapsvihar után – mesélhette el 400 fő előtt, miként tanította a szövegszerkesztést.

A Microsoft ezenkívül felvette a ghánai tanárt edukációs programjába, plusz számítógépeket és persze szoftvereket adott az afrikai iskolának, ahol hősünk tanít, immáron 21. századi körülmények között.

Egyszerre szomorú és zseniális, miképp tanít Ghánában szövegszerkesztést ez a tanár

Reméljük, sok olyan csupa szív tanár akad még a világon, mint Owura Kwadwo.

(Fotó: Facebook)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Eltört a csavar? Itt a megoldás, rögtön hét!

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés