És miért szabad bizonyos fémeket mégis?

1945-ben egy nap Percy Spencer mérnök a magnetron nevű, nagy erősségű mikrohullámokat előállító radarkészülék közelében állt. Észrevette, hogy a zsebében lévő cukorka megolvadt. A magnetron hatásának kitett kukoricamagok felpattogtak. Nemsokára megjelent az azonos technológiával működő első mikrohullámú sütő. De hogyan működik? Aaron Slepkov a mikrohullámú sütők tudományát mutatja be ebben a TED-videóban – természetesen a címben feltett kérdésre is megvan a válasz.

Ez is érdekelhet:

Az eredeti ketchupban nem volt paradicsom

A 18. század közepén Anglia megőrült a ketchupért, csak akkor az még valami egészen más mártást jelentett. De hogy lett a ketchup az, aminek ma ismerjük?

Miért ennyire ellenállóak a csótányok?

Szinte mindent túlélnek. Mi a titkuk?

Mi történik valójában a kidobott műanyaggal?

Három üres és eldobott műanyag palack története.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés