Robotporszívó, robotfűnyíró, meg még gazol és őrködik is a Willow X. A belga masina új verziója karokat kapott, meg vicces bemutató videókat.

Mindentudó kerti robot készített a belga Eeve cég: a Willow X a bemutató animáción egy kukorékolásra indul el hajnalban, aztán felmossa a követ, lenyírja a füvet, gazol, és még a termést is betakarítja.

A működési elve persze annyi, mint a robotporszívóknak, egy dokkoló állomásról indul bevetésre, majd oda is tér vissza, de a csak porszívóval és a csak fűnyíróval ellenben több funkciót igyekeztek jól működően belepakolni.

Van benne éjszakai őrzés mód, nappal pedig a gyengébbik változat is hat órán át képes dolgozni, és 25 százalékos lejtőn is boldogul.

Mindenesetre a cég igyekszik formabontóan gondolkodni: egy másik bemutató videóban már a valódi gépet láthatjuk, aki eleinte egy kartondoboz alól próbál kibújni:

Az Eeve-nek már van működő Willow robotja, de X nélkül, ami a gyakorlatban karok nélküli robotot jelent. Az X tehát egy új szint lesz majd. Mondhatni, történelmi lépés a cég életében.

A Willow X az ígéretek szerint 2024-re készül el, és 2025-ben már tudják szállítani, de már előrendelhető: a sima változat 3990 euró, a pro 4690.

Ez is érdekelhet:

Időutazó kínai akkumulátoros fűnyírótraktor, ezer euróért

2011-ben gyártották, amikor az elektromos mobilitás még épp bimbódzni kezdett. Ráadásul újszerű, mintha csak egy-két éves lenne. És ami még furcsább: tök jól működik!

És ezt olvastad már?
Pszichológusok szerint ebből a 10 kérdésből kiderül a tökéletes karácsonyi ajándék