A Huawei nevében. Egy iPhone-ról. Sírva röhögős fej.

Az biztos, hogy a kínai cég digitális marketingért felelős igazgatója és a másik érintett alkalmazott (feltehetőleg az, aki ténylegesen megírta a kérdéses bejegyzést) nem röhögött sírva, amikor rádöbbentek, hogy a Huawei hivatalos Twitter-oldalán megjelent újévi köszöntés alatt ott virít, hogy "Twitter for iPhone".

Mivel a sztorit a média is azonnal felkapta, így nagyjából esélyük sem volt rá, hogy elsunnyogják a bakit, amivel a Huawei vezetősége szerint "kárt okoztak a Huawei brandnek". A kirúgást ugyan megúszták, de mindkét alkalmazottat alacsonyabb beosztásba sorolták vissza, emellett a fizetésükből havonta ötezer jüant (vagyis több mint kétszázezer forintot) levonnak.

A két alkalmazott védelmében azt azért érdemes elmondani, hogy nem egyszerűen tudatlanságból követtek el ekkora hibát: mivel Kínában a Twitter hivatalosan le van tiltva, így a Huawei (vagyis annak kínai PR-ügynöksége, a Sapient) is csak VPN-szerveren keresztül tud üzeneteket közzétenni a közösségi oldalon. Az erre használt géppel azonban gondok adódtak, és mivel gyorsan kellett találniuk egy másik megoldást, ezért jobb híján az újévi köszöntőt egy külföldi SIM-kártyás iPhone-ról küldték el. A nagy sietségben viszont az már nem jutott eszükbe, hogy a Twitteren nemrég bevezetett változtatások miatt az iPhone ezt azonnal világgá fogja kürtölni.

(Nyitókép: Getty)

És ezt olvastad már?
Megalkották a bolygó egyik legbrutálisabb mágnesét, majd jött a robbanás
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!