A kor kellő technikai és tudományos kíváncsisággal felruházott embere mindig is sokat törhette a fejét a jövő járművein.

Így volt ez a reneszánsz korban, amikor Leonardo da Vinci csapkodó szárnyú repülőjének a rajzait készítette, és a múlt században is, amikor az írott és mozivászonra vitt sci-fik már légi forgalmat és levegőben kanyarodó utakat vizionáltak. És így van ez ma is, annyi különbséggel, hogy a repülő autók már kézzelfogható közelségbe kerültek.

Megannyi gyártó kísérletezik már ugyanis repülő járművekkel a Teslától egészen a dubaji nagyvállalkozókig, és nehogy azt higgyük, hogy az oroszok is kimaradtak a mókából. Itt van ugyanis egy Almetyjevszkből származó patinás, bizalomgerjesztő objektum prototípus, amelyet a Kazánban megrendezett technológiai expón, az ACTO-n mutattak be még két éve.

A tervekben pedig nem lesznek már elvileg változtatások, szóval ez a repülő verda tényleg így fog kinézni. Bizony, mintha csak a Flúgos futamból szabadult volna el. Már csak nagyjából 15 millió dollárnyi rubelt kell összekaparniuk a projekt kivitelezésére. Nos, egy ilyen gyönyörű és alaposan átgondolt modell biztosan vonzani fogja a potenciális befektetőket, mint patkómágnes a vasmacskát.

Ez is érdekelhet:

(via)

És ezt olvastad már?
Ezt látod a repülőgép ablakából kinézve, ha valaki robbantással fenyegetőzik a fedélzeten