A Samsung Galaxy Tab S6 olyan, mint egy hatalmas csúcskategóriás telefon, amit akár laptop helyett is nyugodtan használhatsz.

A tavaly nyáron bemutatott Tab S4-et és a tavasszal érkező Tab S5e-t a Samsung egyértelműen az iPad Pro konkurenciájának szánta, ez pedig az S6-nál sem változott, vagyis ismét egy fullextrás gépet kapunk, ami a legtöbb tekintetben valóban olyan, mintha egy idei csúcskategóris telefon lenne. Leszámítva persze a hatalmas, 10,5 colos, 2560x1600 pixeles Super AMOLED kijelzőt.

A gépben egy Snapdragon 855 procit találunk 6 vagy 8 GB RAM-mal, tehát a teljesítményre egészen biztosan nem lesz panasz, ami elég jó hír, hiszen ahogy az S4-hez, a Tab S6-hoz is kapható felcsatolható billentyűzet, amivel a táblagép gyakorlatilag teljes értékű laptoppá alakítható. A klaviatúrával kapcsolatban nagy pozitívum, hogy immár egy kisebb touchapedet is találunk rajta, vagyis sokkal kényelmesebben használható.

Természetesen a Tab S6-hoz is tartozik S-Pen, amit a Note 9 digitális tollához hasonlóan használhatunk számtalan dologra, a tablethez mágnesesen csatlakoztatva pedig automatikusan fel is töltődik. A táblagép kapott néhány egészen különleges funkciót is, az egyik ilyen a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, amit eddig csak okostelefonokban láthattunk, a másik pedig a 13+5 megapixeles hátlapi kamera, amivel a Tab S6 fotós képességei várhatóan messze felülmúlják a többi táblagépet.

A Samsung tabletjének csak wifis változata augusztus 7-én fog boltokba kerülni 649 (6 GB RAM/128 GB tárhely) valamint 729 (8 GB RAM/256 GB tárhely) dolláros áron, az LTE-s verzióra viszont még kicsit várni kell.

És ezt olvastad már?
És akkor a pilóták elaludtak utazómagasságon…