Alig hisszük el a Nintendo kartonpapíros újítását

A Switch remek szereplése még az iparág szereplőit is meglepte, és úgy tűnik, hogy a Nintendo nem éri be ennyivel. A Nintendo Labo kartonpapíros rendszere valami egészen zseniális.

A Google volt az első, aki felismerte, milyen hasznos lehet a karton és a high-tech háziasítása, amikor előjöttek a Google Cardboard nevű, nem épp esztétikus, de legalább olcsó és hasznos VR-headsettel. Az ötletet most a Nintendo a négyzetre emelte a Nintendo Labo nevű okossággal, mely tulajdonképpen nem más, mint egy otthon kartonpapírból összerakható új periféria-termékcsalád.

Igen, tudjuk, hogy ez egyelőre még meglehetősen homályosan hangzik, ezért inkább mutatjuk a hivatalos videót:

Április 20-án jönnek ki az első csomagok, melyek az építőelemekként szolgáló, perforált kartonlapokból, illetve a hozzájuk tartozó szoftvercsomagokból állnak. A cég eddig két bejelentett szettről adott konkrét infókat.

A Variety Kit hetven euróba fog fájni, és összesen ötfajta játék lesz benne; távirányítós autó, horgászbot, ház, motorbicikli és zongora, melyeket a Switch és a kontrollerek segítségével lehet majd működtetni, a videóban is látható módon.

A Robot Kit egy kicsit drágább, egészen pontosan nyolcvan euró, és egy robotruha lesz benne, mellyel a hozzá tartozó szoftverben lévő robotot lehet majd irányítani.

A Nintendo persze tudja, hogy az egyedi matricákban és festésekben is hatalmas pénz van, ezért ezeket jó áron, külön dobja piacra. Szerintünk az ötlet zseniális. Ha van gyereked, akit korábban megleptél egy Switch-csel, készítsd a pénztárcádat!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon