Előfordult már veled, hogy megpróbáltál zsarolólevelet küldeni valakinek, de elkaptak, és most is éppen a börtön számítógépterméből olvasod a Playert? Ha még nem, akkor megnyugodhatsz: ezt már megúsztad, hiszen itt az önmegsemmisítő email.

A Dmail egy Chrome-bővítményként letölthető alkalmazás, amely a Gmail postaládánknak ad egy izgalmas extra funkciót: a küldés előtt meghatározhatjuk, hogy a levél bizonyos idő után automatikusan megsemmisítse magát. A lejárati idő lehet egy nap vagy akár több hónap is, sőt, arra is lehetőséged van, hogy egy gomb megnyomásával manuálisan pusztítsd el a kellemetlenné vált irományt. Ha a fogadó fél ezután megnyitja az emailt, ott a súlyos fenyegetések és pénz átadási helyének megjelölése helyett csak egy rövidke üzenet várja arról, hogy a levél megsemmisült, vége, kaput, lépj tovább.

A szolgáltatásban az a legjobb, hogy akkor is működik, ha a fogadó fél nem telepítette a programot, ilyenkor egy linket kap a levélben, amire rákattintva máris olvashatja, hogy hova kell vinnie és mennyi pénzt.

A program egyébként 256-bites titkosítást használ (egyszerűbben szólva: jó bonyolultat), és további biztonsági faktort jelent, hogy a titkosított levél és a titkosítás feloldásához szükséges kulcs sosem tárolódik egy szerveren, így a rendszer gyakorlatilag feltörhetetlen, a levél íróján és címzettjén kívül senki (elméletben még a Google sem) tudja elolvasni, hogy mi van a levelekben.

(Forrás: Gizmodo)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Úgy nézhet ki az iPhone 16, mint az egyik legikonikusabb iPhone

Látványosan néz ki, de nem tudni, mire jó a sci-fibe illő laptop, amit a Lenovo dobhat piacra

További cikkeink a témában