Ősszel érkezik a Playstation VR, és ez nagyon jó hír azoknak, akik az Oculus Rift és a HTC Vive árán csak szörnyülködtek: a Sony virtuális valóság-szemüvege ugyanis mindössze 400 dollárba, alig több mint százezer forintba fog kerülni.

És nem csak, hogy kétszáz dollárral kevesebbe kerül, mint az Oculus Rift (és feleannyiba, mint a Vive), de méregdrága PC sem kell hozzá, hiszen a Playstation VR természetesen a Playstation 4-gyel lesz kompatibilis, így már kétszázezer forint környékén hozzájuthatunk a valódi VR-élményhez. Ilyen árkategóriában eddig legfeljebb a Samsung Galaxy+Gear VR kombó jöhetett szóba, de a Playstation VR annál azért lényegesen többet fog tudni.

Igaz, a kedvező árnak is van ára, és nem csak az, hogy a Playstation 4 grafikailag azért nem veszi fel a versenyt egy high-end PC-vel, maga a szemüveg sem lesz annyira fejlett, mint a két riválisa. A Playstation VR felbontása mindössze 1920x1080-as, és a látószög is csak 100 fokos, ennek ellenére akik eddig kipróbálták a prototípust, mind jó véleménnyel voltak róla.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában