Akik már az Oculus Riftnél is elhűlve nézegették a 600 dolláros árcédulát, azok most üljenek le egy kényelmes fotelbe, ugyanis a Mobil Világkongresszuson a HTC is bejelentette, mennyibe fog kerülni a virtuális valóság-szemüvegük, és elöljáróban annyit, hogy kurva drága nem olcsó.

A Vive-ért egész pontosan 800 dollárt kell majd fizetni az áprilisi megjelenésekor, ami magyar pénzre átszámolva több mint kétszázezer forint.

Hol vannak már azok a szép idők, amikor még százezer forint alatti VR-szemüvegeket ígérgettek nekünk, ráadásul ez még csak a kiadások egy része, ugyanis a HTC a minimális rendszerkövetelményeket is közzétette, és hacsak nem vagy hardcore gémer, majdnem biztos, hogy a gépedre is ráfér majd egy nagyobb tatarozás. Az ajánlott konfiguráció a következő:

  • GPU: NVIDIA® GeForce® GTX 970, AMD Radeon™ R9 290
  • CPU: Intel® i5-4590 / AMD FX 8350
  • RAM: 4 GB
  • Video kiemenet: HDMI 1.4, DisplayPort 1.2
  • USB Port: 1x USB 2.0
  • Operációs rendszer: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10

A Valve és a HTC közös szemüvegének ára egyébként úgy szökhetett ilyen magasra, hogy a szemüveg mellé jár két darab vezeték nélküli kontroller is, valamint két falra szerelhető kamera, amelyek segítségével a Vive érzékeli a pozíciónkat, így az Oculus Rifttel ellentétben a sisakot állva is használhatjuk.

A három nagy név közül így már csak a Sony maradt, akik még nem jelentették be hivatalosan a virtuális valóság-szemüvegük megjelenési dátumát. A hírek szerint a Playstation VR ősszel érkezhet, és szintén nem az árcédula miatt fogjuk szeretni, így akik olcsón akarják megúszni a virtuális valóságot, azoknak egyelőre marad a Gear VR, vagy hajtogathatnak maguknak otthon egy Google Cardboardot.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Ez jelenleg a világ (tíz) legjobb kamerás telefonja

Nem is gondoltuk, de a talicskát is meg lehet reformálni

További cikkeink a témában
Hirdetés