Az Apple legújabb operációs rendszere szerda óta elérhető iPhone 4S-re és az ennél frissebb iPhone-okra, ráadásul teljesen ingyen. Ha ez nem lenne elég erős érv, akkor itt van még öt indok, amiért megéri frissíteni.

1. Könnyebb e-mailezés

Az e-mail kliens sokatt fejlődött az iOS 7-hez képest. Balra lapozás után már meg is jelölheted, vagy egy mozdulattal ki is törölheted az üzeneteket, jobbra lapozva pedig olvasatlanként jelölheted meg őket.

2. Fejlettebb automatikus javítás

Az iOS 8-ban bemutatkozik a QuickType funkció, amely nem csak javasatokat dob fel, miközben sms-t vagy e-mailt írsz, de alkalmazkodik is a stílusodhoz, így minél többet használod, annál megbízhatóbb találatokat ad.

3. Hangüzenetek az iMessage-ben

Az iMessage-ben immár hangüzeneteket is küldhetünk másoknak, amelyeket a jobb alsó sarokban található piros rögzítés gombbal vehetünk fel.

4. Fejlettebb körüzenetek

A körüzenetek közötti keresést könnyíti meg, hogy az iMessage-ben végre nevet is adhatsz az üzeneteknek, valamint szintén újdonság, hogy szabadon távolíthatsz el embereket (köztük magadat is) a körüzenetek címzettjei közül.

5. Fitneszalkalmazás

Az iOS 8-ban mutatkozik be az Apple saját fitnesz- és egészségalkalmazása, a HealthKit, amely könnyedén szinkronizálható az eddig használt alkalmazásaiddal, és az összes adatot egy helyen (vagyis a telefonodon) tárolja. Ha ennél részletesebben érdekel, akkor olvasd el az iOS 8 bemutatójáról szóló cikkünket.

Az iOS 8-at a Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés menüpontban tudod letölteni a telefonodra. Mielőtt hozzákezdenél, javasoljuk, hogy készíts biztonsági mentést a telefonod tartalmáról, és ne felejts el meggyőződni róla, hogy van elég hely a telefonodon (nagyjából 4,6 GB) a frissítések letöltéséhez.

(Forrás: Huffington Post)

És ezt olvastad már?
Csak kiderült, hogy a legújabb iPhone-okból eltűnt az egyik alapfunkció