Több mint tízezer kilométerrel rövidít egyes hajózási útvonalakat a Panama-csatorna, ami azonban nemcsak mérnöki csúcsteljesítmény, de komoly áldozatokat is követelt a megépítése.

Akárhogy nézzük, már több mint százéves a Panama-csatorna: a Közép-Amerikát kettészelő 77 kilométer hosszú mesterséges hajózási útvonal próbaüzeme 1913-ban volt, egy évre rá pedig már ténylegesen használták az Egyesült Államok felügyelete alatt.

Számos szintkülönbség bonyolítja az útvonalat, ezért nagyon trükkös zsiliprendszerre volt szükség a megépítéséhez: gyakorlatilag az átadástól számítva folyamatosan fejlesztik, már csak az egyre nagyobb hajók kedvéért is.

Hogy miért e mérnöki csúcsteljesítmény? Miután kettévágja az amerikai kontinenst, a New York-San Francisco útvonalat például 22 500 kilométerről 9500-ra rövidíti, de értelemszerűen számtalan más hajózási útvonalat is sokkal járhatóbbá tesz.

Az első videó egy egyperces gyorstalpaló a legfontosabb paraméterekkel:

Eredetileg három zsilippel épült a csatorna, aminek egy szakasza 26 méterrel a tengerszint felett halad. A legutóbbi nagy átalakítás 2016 nyarán ért véget, potom 5,25 milliárd dollárt ért, hogy nagyobb hajók is áthaladhassanak a rendszeren. A csatornán három híd is átível, emellett a teljes rendszert jelenleg 17 mesterséges tó, számtalan természetes és mesterséges csatorna, és két zsiliprendszer alkotja.

De ne feledkezzünk meg az első próbálkozásról sem, ugyanis az első csatornatársaság rossz módszert választott, és végül csődbe ment.

Az 1880-ban indult projekt első hat évében húszezren haltak meg, a munkásokat sárgaláz és más trópusi betegségek tizedelték.

Az eredeti elképzelés szerint az óceán szintjére mélyítették volna a csatornát, ez azonban képtelenség volt, ekkor tértek át a zsiliprendszer tervére. Csakhogy 40 százalékos készültségnél az építtető társaság csődöt jelentett – a költségek a tervezett 120 millió helyett 235 millió dollárnál jártak. A csődöt követő korrupciós botrányba 104 törvényhozó bukott bele, és megszületett a panamázás fogalma, ami azóta is velünk van.

De szerencsére szintén velünk van az új, jól működő csatorna is, aminek a működését a fenti videónál is plasztikusabban mutatja meg ez az animáció:

De a legcsodásabb ez a timelapse videó: egyszerűen csak dőlj hátra, és élvezd a hajós mozit!

Ez is érdekelhet:

New York első autós alagútjában furcsa járművel járőröztek a rendőrök

A főmérnöke életébe került a Hudson folyó alatti Holland Tunnel megépítése.

És ezt olvastad már?
A ChatGPT-t már havi 100 millióan használják
További cikkeink a témában