A Photoshopot általában arra használjuk, hogy a már elkészült fényképeket retusáljuk vele, de az Adobe újdonságával már a fotózás közben szerkesztheted a képeket.

Már harminc éve a Photoshop az egyik legismertebb és legtöbbet használt fényképfeldolgozó és képszerkesztő szoftver, ami az utóbbi időben már nem csak a profik kiváltsága. A mobilon is használható változat után az Adobe bemutatta a Photoshop Camerát, egy olyan okostelefon-alkalmazást, amivel már a fényképezés közben szerkesztheted a képeket.

Az app az Adobe által kifejlesztett mesterséges intelligenciát használja arra, hogy felismerje, éppen mit készülsz lefotózni,

és rögtön ajánl hozzá jó néhány filtert, amit neves művészek alkottak. A Photoshop Camera ezen kívül a kép technikai jellemzőit is felismeri, és egészen összetett beállítási lehetőségeket javasol, hogy még profibb képeket készíthess.

Ha minél feltűnőbb fotót szeretnél alkotni, akkor ezzel az alkalmazással egészen egyszerűen kicserélheted a hátteret,

a színeket, de képregényszerű megjelenést is adhatsz a képednek, amit aztán rögtön posztolhatsz a Facebookra, Instagramra. Az Adobe Photoshop Camera ingyen tölthető le iOS és Android telefonokra (az utóbbiból csak néhány készülékre: Samsung Galaxy S9-től, Pixel 3-tól, One Plus 6-tól).

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában