Tomasz Czajka neve valószínűleg nem sokat mond neked. Pedig az elmúlt napokban elvégzett történelmi SpaceX-tesztkilövésben neki is hatalmas érdeme volt, ugyanis részt vett a Falcon Heavy irányítórendszerének a fejlesztésében. És mint tudjuk, a kilövés sikeres volt. Nagyon is.

A srác egyébként volt már a Google-nél, néhány nemzetközi matekversenyen is megfordult, majd végül az Egyesült Államokban kötött ki, a SpaceX-nél. Tipikus zsenipalánta-karrier, mondhatnád, semmi extra. Mégis, már a fél világ ismerte jóval azelőtt, hogy úgymond rászolgált volna. Bár ő ennek nem feltétlenül örült.

Az egész nyitja egy 1997-es fotó, amely legendás internetes mémmé nőtte ki magát még anno. Nem dumálunk többet, inkább mutatjuk:

Igen, az

  • így néz ki egy vad péntek este a kockáknál,
  • van kompót, van buli,
  • van estére programod, mert ha nincs, írunk neked egyet

típusú szállóigék esszenciáját nyújtó fotón ő az egyik srác – méghozzá balról a második. A kép egyébként akkor készült, amikor Czajka három diáktársával együtt egy tudományos táborban vett részt Zwardońban. És bár nem lehetett túl kellemes tiniként megélni azt, hogy nemcsak a fél iskola, hanem a fél internet is rajtad röhög, remélhetőleg most már határozottan úgy érzi: megérte az a rengeteg fáradozás, ráfordított idő és energia, amit képességeinek fejlesztésébe, majd a munkájába ölt, hiszen néhány napja a SpaceX-csapat tagjaként mondhatni ő is történelmet írt – a névtelen internetes trollokkal ellentétben, ugye.

Gratula, Czajka!

Ha ő nincs, talán a vörös Tesla sem cikázik most az űrben:

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon