Rejtély rejtély hátán egyenesen Ausztráliából.

Egy olyan helyen sikerült a Google műholdjának egy alacsonyan szálló utasszállítót lefotóznia, ahol az elméletileg nem lenne lehetséges: nagyjából 250 kilométerre az ausztráliai Queensland partjainál az esőerdővel borított Cardwell-hegységben látható a Google Maps felvételén. Ez azért annyira furcsa, mert

a szabványos Airbus A320-nak vagy egy Boeing 737-nek tűnő repülőgép pozíciója egyetlen repülési útvonallal sem egyeztethető össze.

Ráadásul felségjelzés nélkülinek tűnik a gép, de ez inkább a kép minőségének rovására írható – az ominózus felvételre egyébként egy felhasználó bukkant rá a Google Maps böngészése közben:

Az ausztrál közlekedésbiztonsági hivatal is megszólalt az ügyben, és jelezték, hogy nincs tudomásuk eltűnt utasszállító repülőgépről, azt feltételezik, hogy a jelenség a Google műholdas szoftverének hibájának köszönhető – ezt egyelőre még nem erősítette meg a Google.

(Forrás: New York Post, fotó: Google Maps, nyitókép: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Találtak egy Földhöz hasonló bolygót a közelben, folyékony vízzel a felszínén

Óceánbolygóra bukkanhattak Naprendszerünk szomszédságában, és mint tudjuk: a víz az élet kialakulásához szükséges legfontosabb feltételek egyike.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés