A természet ereje is segített annak a British Airways-járatnak, amely utasokkal együtt is szédületes idő alatt tette meg a New York és London közötti távot, megdöntve ezzel a hangsebesség alatti repülés eddigi rekordját.

A menetrend szerinti gépek New York és London közti rekordját persze még mindig a Concorde tartja, a szuperszonikus csoda 1996-ban 2 óra 52 perc alatt tette meg a JFK és a Heathrow közötti távot.

Így kezdődött és ért véget a szuperszonikus Concorde karrierje

A szuperszonikus utasszállító közel harminc éven át jelentette a gyorsaságot és a luxust a légi közlekedésben.

Most azonban egy Boeing 747 is rekordot állított be, a hangsebesség alatti polgári repülés rekordját, a British Airways járata ugyanis a menetrendnél 80 perccel hamarabb érkezett Londonba.

A Boeing 747 ezzel 4 óra 56 perc alatt ért el New Yorkból Londonba, tizenhét perccel döntötte meg a korábbi rekordot, amit egy norvég utasszállító tartott.

Az eredményben a Ciara viharciklon is segítségére volt, és akár 400 km/órát meghaladó hátszéllel tolta meg a gépet, ami időnként az 1327 km/órás sebességet is elérte. A hangsebességet mégsem lépte át, a körülötte lévő légáramhoz képest ugyanis nem volt olyan nagy a sebességkülönbség, és mivel utasokkal teli járatról volt szó, mégiscsak a biztonságot helyezték előtérbe. Például ezért:

A fantasztikus Concorde rekordjáról ebben a cikkben is olvashatsz:

Közös képeken idézi meg a múltat az 50 éves Concorde és Porsche 917

Az egykori pilótáik mutatják be az elképesztő gépeket.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
Hirdetés