Az eredeti Galaxy S tízéves évfordulója alkalmából összesen négy különböző Galaxy S10 érkezett. Van köztük egy elég meglepő modell is.

A Samsung idén már négy különböző Galaxy S-t mutatott be, név szerint a Galax S10e-t, az S10-et az S10 Plus-t és az igencsak árulkodó nevű S10 5G-t, ami

az egyik legelső telefon, ami támogatja az edddiginél akár tízsszer gyorsabb, 5G-s adatátviteli szabványt.

A három telefon közül értelemszerűen az S10+ a legkraftosabb, hogy mást ne mondjunk, ez a modell kapható lesz 12 GB RAM-mal és 1 TB tárhellyel is.

A telefonok már a méretükben is eltérnek egymástól, a "Lite" verziónak megfelelő S10e 5,8 colos kijelzőt kapott, a sima S10 6,1 colos, az S10+ 6,4 colos, míg az 5G-s modell 6,7 colos kijelzővel érkezik. A kijelző felbontása nem változott az elődjéhez képest, (az S10e-t leszámítva) továbbra is 2960x1440 pixeles, viszont dizájn szempontjából nagy különbség, hogy az új telefonok Infinity-O kijelzővel érkeznek, vagyis az előlapi kamera a képernyő jobb felső sarkába, egy kameralyukba került.

Kamera vonalon az S10 amúgy elég komoly fejlődésen ment keresztül az S9-hez képest, hiszen az S10e-t leszámítva (ami duál hátlapi kamerával érkezik) a telefon hátlapján immár három kamerát találunk: ezek közül a főkamera 12 megapixeles, emellett pedig van egy 12 megapixeles, 2x-es optikai zoomos telefotó lencse és egy 16 megapixeles nagy látószögű objektív is. Az 5G-s modell emellett egy negyedik hátlapi kamerát is kapott, ami 3D-s mélységérzékelésre alkalmas.

A korábbi Galaxy S modellekhez hasonlóan az S10 is megkapta az IP68-as víz-és porvédelmet, valamint van benne gyorstöltés funkció és vezeték nélküli töltés is, emellett jó hír, hogy a Samsung továbbra is kitart a jack-csatlakozó mellett. A telefon egy komoly újítást is kapott, ugyanis ez az első olyan Samsung telefon, amiben az ujjlenyomat-olvasó a kijelző alá került. Az ultrasonic technológiának köszönhetően a telefon 3D-ben érzékeli az ujjunkat, így elvileg még gyorsabb és megbízhatóbb, mint a hasonló megoldással rendelkező telefonok.

Ahogy megszokhattuk, az S10 Európában a Samsung saját gyártású Exynos 9820 procijával érkezik, a memória méretében viszont elég nagy különbségek lesznek az egyes modellek között, hiszen amíg a belépőszintű S10e-ben 4 GB RAM-ot találunk, a legkraftosabb S10 Plus-nak lesz olyan verziója, amibe 12 GB RAM kerül.

A Samsung Galaxy S10 a Huawei Mate 20 Próhoz hasonlóan fordított töltés funkcióval érkezik, vagyis a 4100 mAh-os akksival más elektronikus eszközöket is tölthetünk, többek között az új Galaxy Buds vezeték nélküli fülhallgatót, amit a telefonokkal egy időben mutattak be.

Mivel a tavalyi kettő helyett a Samsung idén már négy telefont mutatott be, így idén valamivel olcsóbban juthatunk hozzá a Galaxy S-hez: a legolcsóbb Samsung Galaxy S10e 258 ezer forintért kerül boltokba, az S10 ára 310 ezer forinttól, míg az S10+ ára 345 ezer forinttól indul. Az 5G-s telefon áráról egyelőre nincsenek hírek.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában