Egy beteljesületlen gyerekkori álommal kevesebb: az Innomdle Lab nevű cég olyan technológiát dolgozott ki, ami lehetővé teszi, hogy az ujjhegyünkkel telefonáljunk.

Azt valószínűleg mindenki tudja, hogyan kell az ujjunkkal telefonálni, aki volt gyerek, de azt soha nem hittük volna, hogy egyszer az ilyesmi nem csak jópofa menőzés lesz.

A technológia a következőképpen működik: adott egy Sgnl lévre keresztelt óraszíj, ami Bluetooth-szal kapcsolódik a telefonunkhoz. Ha hívnak minket, az óraszíj rezgésekké alakítja a beszédet, amelyet átküld az ujjhegyünkig, így az ujjunkat a fülünkhöz tartva hallhatjuk a telefonbeszélgetést. Ez így persze elég egyoldalú "beszélgetés" lenne, így a szíjba építettek egy mikrofont is, amin keresztül válaszolni tudunk.

Annak mindenképpen örülünk, hogy az Innomdle Lab nem a másik nagy gyerekkori találmányt, vagyis az ujjal lövöldözést találta fel, de afelől azért vannak kétségeink, hogy ez a technológia a valóságban mennyire megbízhatóan fog működni. A gyártó szerint mindenesetre jövő februárban kiderül, ugyanis addigra ígérik a 129 dolláros karkötő kiszállítását, ami iPhone-nal és androidos telókkal is kompatibilis.

És ezt olvastad már?
Nobel-díjas tudós tart előadást Budapesten február elején
További cikkeink a témában