B kategóriás horrorfilmek visszatérő motívuma, hogy a csapat egyik tagja tud egy rövidebb utat, ami persze mindig az erdőn, temetőn, gettón keresztül vezet. Ezeket válthatják le hamarosan az első, "nézzük meg az Apple Mapsen" kezdetű trancsírozós filmek.

Ahogy arról már korábban írtunk, az Apple nemrég mit nekünk hét év tapasztalat! felkiáltással a kukába dobta a Google Mapset, és legújabb operációs rendszerébe, a szeptemberben megjelent iOS6-ba már a saját navigációs szoftverét építette be. Az Apple Maps megbízhatatlansága azonnal legendássá vált, se vége se hossza az olyan sztoriknak, amiben az Apple térképe vonatállomást jelöl a Balaton közepén, esetleg Balatont a vonatállomás közepén, vagy csak egyszerűen valamit ott, ahol nincs semmi. Lelkes rajongók még egy Batman-paródiát is összevágtak, amiben szintén a navigációs szoftver okozza a problémákat. Azt viszont még mi sem gondoltuk volna, hogy az Apple térképének útját hamarosan keservesen zokogó árvák és bosszúért kiáltó özvegyek fogják jelezni.

Történt, hogy az ausztráliai Mildura rendőrsége figyelmeztetést adott ki, miután kiderült, hogy a várost még a nap járását követve is előbb lehet megtalálni, mint az Apple penge szoftverével. A rendőröknek az tűnt fel, hogy a város környékén megszaporodtak a kiszáradás szélén álló motorosok, akiket rendszeresen a szomszédos nemzeti parkból gyűjtöttek be. Mint kiderült, a navigációs szoftver gyakorlatilag egy sivatag közepére vezette áldozatait: Mildurát a valós pozíciójától jó hetven kilométerrel arrébb jelölte, a Murray Sunset Nemzeti Park közepén, ahol se víz, se térerő, viszont 46 Celsius fok meleg várja a kalandorokat. Csak a szerencsén múlt, hogy a hibába eddig senki sem halt bele, a rendőrség mindenesetre azonnal felvette a kapcsolatot a kaliforniai céggel.

Arra gondolni is alig merünk, hogy a sátáni szoftver hogyan próbálja meg legközelebb eltenni láb alól saját felhasználóit, de egy Grand Kanyonba kanyarodó autópályát vagy egy vasúti síneken álló McDonald’s-ot simán el tudnánk képzelni ezek után.

Tovább:
A tech rovat legfrissebb híreihez 
Visszaszorul az iPad, feljövőben az Android
Ilyen volt az október az Apple-nél

És ezt olvastad már?
Ez a fülhallgató győzött meg arról, hogy tényleg elérkezett a vezeték nélküli agybadugós fülesek ideje
A whisky, ami bebalzsamozza a lelked! Ismerd meg a Makers Mark különleges világát!