Elmondjuk, hogyan növelheted adataid védelmének hatékonyságát biztonságos és megbízható felhőalapú megoldásokkal.

Mert adataink manapság sokkal nagyobb fenyegetettségnek vannak kitéve, mint korábban bármikor. Az emlékeket őrző fényképek és videók elvesztése pedig különösen fájó lehet, hiszen ezek sok esetben egyáltalán nem pótolhatók, mint például a letorrentezett filmek, sorozatok és zenék. Ha pedig a fájlvesztés az üzleti világban következik be, annak akár súlyos következményei is lehetnek.

A baj pedig könnyebben bekövetkezhet, mint gondolnád, hiszen nemcsak egy kibertámadás során kerülhetnek illetéktelenek kezébe és/vagy törlődhetnek számodra (vagy céged számára) fontos és szenzitív adatok, hanem sokkal hétköznapibb helyzetek is előidézhetik az adatvesztést. Hogy csak néhányat említsünk:

 • egy jókora nyári zuhéban menthetetlenül rommá ázik a táskád a benne lévő laptopoddal együtt;
 • egy kávézóból dolgozol, és valaki véletlenül nekimegy az asztalnak, a géped pedig a földre esik és megadja magát a vinyód; ami
 • elektromos hálózati probléma miatt is simán elszállhat; és persze
 • árvíz/tűzvész/földrengés stb. formájában érkező természeti katasztrófát sem biztos, hogy túlélne.

És még csak fizikális behatás sem szükséges ahhoz, hogy végérvényesen lemondhass minden számodra értékes fájlról, ugyanis szoftveres bakitól is beüthet krach. Elég, ha...

 • ...összeomlik egy alkalmazás vagy az operációs rendszer,
 • ...hekkertámadás ér,
 • ...betalál egy vírus, de mind közül a legidegesítőbb talán az, ha
 • ...véletlenül felülírod vagy kitörlöd a hímes tojásként őrizgetett fájlt.

Máris sokkal valósabb és életszerűbb problémának tűnik az, hogy milyen könnyen elveszíthetjük az adatainkat, nem? A rossz hír pedig az, hogy nincs semmi, ami százszázalékos védelmet tudna garantálni a váratlan adatvesztés vagy kibertámadás ellen.

De ha már eddig paráztattunk, most már valami jó dolgot is mondanánk: bár tényleg nincs százszázalékos adatvédelem, de van, amivel nagyon közel kerülhetsz hozzá.

Ott van például a NAS, amivel már alapból elég sokat tehetsz adataid biztonságáért, ugyanakkor maximális védelmet azért még ez sem nyújt, hiszen például a lakástűz ellen nem véd, ahogy egy betörés esetén is simán elvihetik a készüléket. De szerencsére az ilyen nem kívánatos helyzetekre is stabil megoldást nyújthat egy speckó, extra biztonsági mentés, amivel a felhőbe tolva védhetjük meg adataidat. Pontosan ezt, vagyis

egy biztonságos digitális környezetet kínál aranytálcán a Synology C2 Backup professzionális szolgáltatása egyéni és üzleti felhasználók számára egyaránt.

 

Biztonsági másolat egyszerűen, mindenről, mindenhogy, bármikor, a legnagyobb biztonságban

 • Zökkenőmentesen készíthetünk biztonsági mentést a teljes Windows-gépünkről (a Mac-kompatibilitás a jövő év során várható), beleértve a rendszerkonfigurációkat és a felhasználói beállításokat is, és természetesen a fájlokat és mappákat, azaz minden dokumentumot, fényképet, videót és hangfájlt, illetve ezek több változatát is. Plusz a külső meghajtókról is biztonsági másolat készíthető, amikor csatlakoztatjuk ezeket a számítógéphez → a számítógép teljes tartalma egyszerűen visszaállítható.

Természetesen azt is beállíthatjuk, hogy mikor akarunk biztonsági másolatot készíteni, illetve azt, hogy hány változatot akarunk megőrizni.

 • Lehetőség van biztonsági mentési feladatokat ütemezni adott időpontokra, illetve eseményindítók előfordulásakor, ilyen lehet például a számítógép indítása, a képernyőzár vagy a felhasználó kijelentkezése → ütemezett mentés lehetősége.
 • Kihasználhatjuk a fájlverziók kezelését és a személyre szabható megőrzési szabályzatokat, így csak a szükséges biztonsági másolatokat tarthatjuk meg, ezzel is növelhetjük a szabad tárhelyet testreszabható tárolási irányelvek.
Tehát a C2 Backuppal egy átfogó szolgáltatásválasztékot kapsz, amihez még csak Synology-szerverrel vagy NAS-rendszerrel sem kell rendelkezni, mindemellett pedig nincs limitálva a felhasználók és a mentett gépek száma.

Természetesen előfizetéses alapon lehet hozzájutni a szolgáltatáshoz, ára attól függ, hogy mennyi tárhelyre van szükséged – jelenleg 500 GB, 2 TB és 5 TB közül lehet válogatni, és akár már néhány pohár kávé áráért cserébe egy hatékony felhőalapú adatvédelmet kapsz egy egész hónapon át, de egy 30 napos, ingyenes próbaváltozat is elérhető – a szolgáltatás ITT vásárolható meg.

A C2 Backup szolgáltatás – a C2 Passwordhöz és a C2 Identityhez hasonlóan – a Synology C2 felhőmegoldásainak a része.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Synology.

(Fotó: Synology, Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Elfelejtették kiengedni a Malév-gép futóművét, 243 km/óra sebességgel szálltak le hasra

További cikkeink a témában